Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοιό

«Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοιό

«Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές»: νέα ενημερωτική καμπάνια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοιό 

Έκκληση Αγοραστού στα Νοσοκομεία να προμηθευτούν άμεσα εξοπλισμό «δια παν ενδεχόμενο»

Έκκληση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να τρέξουν γρήγορα τις  διαδικασίες ώστε να αξιοποιήσουν τα χρήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια  εδώ και 4 μήνες και να προμηθευτούν  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του  Covid -19 έκανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Παρουσιάζοντας τη νέα ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές», ο κ. Αγοραστός εστίασε στην ανάγκη να τηρούμε όλοι, απαρέγκλιτα, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και  προστασίας και  ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κορωνοιός δεν κάνει διακοπές. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ούτε να εφησυχάζουμε. Η ατομική ευθύνη ανάγεται σε συλλογική ευθύνη. Η χώρα δεν αντέχει δεύτερο  lockdown. Η αγορά έχει πρόβλημα. Για αυτό ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας».

20 εκατ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για τον κορωνοιό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει διαθέσει μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020   είκοσι εκατομμύρια ευρώ  για ένα ανθεκτικό σύστημα δημόσια υγείας στην αντιμετώπιση του  covid-19. «Ενισχύουμε με 12,5 εκατ. ευρώ την πρόσληψη απαραίτητου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού καλύπτοντας το μισθοδοτικό και ασφαλιστικό κόστος για 3 χρόνια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Και διαθέτουμε 8 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου  ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού. Κάνω έκκληση τα χρήματα που είναι διαθέσιμα να αξιοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες, ώστε τα Νοσοκομεία να προμηθευτούν σύντομα τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Είναι σημαντικό, δια παν ενδεχόμενο τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας να είναι πλήρως εξοπλισμένα για να εντοπίσουν και να θεραπεύσουν καταστάσεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.




Total
0
Shares
Previous Article
aerostato Limni Plastira slide

Εναέριος χορός από αερόστατο πάνω από την λίμνη Πλαστήρα.

Next Article
Kotsos Giorgos vouli plexglass slide

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στη Βουλή για επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης αδειών παραμονής και εργασίας αλλοδαπών τρίτων χωρών