Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Α.Σ.Καρδίτσας απολαμβάνει πλέον… τη μοναξιά της δεύτερης θέσης μετά τη νίκη στον Εύοσμο

Πήρε αυτό που ήθελε ο Α.Σ.Κ.

Την τρίτη του εκτός έδρας νίκη πέτυχε την Κυριακή ο Α.Σ.Καρδίτσας,  που επιβλήθηκε με 51-63 στη Θεσσαλονίκη του Αίαντα Ευόσμου. Ένα δύσκολο παιχνίδι, που εξελίχθηκε περίπου όπως το περίμεναν οι άνθρωποι του Α.Σ.Κ., με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα την επιθετική παραγωγικότητα του αγώνα, προκειμένου να είναι έως το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης. Το κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο, αφού μετά το αρχικό 0-7, ο Α.Σ.Καρδίτσας δε μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις και με πολύ κακά ποσοστά, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ροκανίσουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν στο φινάλε της πρώτης περιόδου σε 9-9. Βέβαια, μπορεί επιθετικά να υπήρχαν προβλήματα, όμως η αμυντική λειτουργία για τον Α.Σ.Κ. ήταν πολύ καλή για ένα ακόμη παιχνίδι, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα να πάρει μικρή διαφορά στο ημίχρονο με 18-23. Στην τρίτη περίοδο, ο Α.Σ.Καρδίτσας μπήκε αποφασισμένος να μην αφήσει πολλά περιθώρια, βρήκε λύσεις και έφερε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, με το σκορ στο 30’ να είναι 31-45. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Α.Σ.Κ. κράτησε τη διαφορά ασφαλείας εκεί που χρειαζόταν, ώστε να φτάσει στο τελικό 51-63.

Την Κυριακή στον Εύοσμο έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την αμυντική τακτική και των δυο ομάδων, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Το σημαντικότερο όμως, είναι πως ο Α.Σ.Κ. γύρισε από τη Θεσσαλονίκη με αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη που είναι η τέταρτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα. Με το ροζ φύλλο αγώνα της Κυριακής, αλλά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η ομάδα της πόλης μας βρέθηκε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα, μόνη στη δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Μια πολύ σημαντική επιτυχία για μια νεοφώτιστη ομάδα όπως ο Α.Σ.Κ., που όμως ήδη ανήκει στο παρελθόν, καθώς δε σημαίνει τίποτε αν δεν συνδυαστεί με ανάλογη συνέχεια. Επιπλέον, τη δεύτερη θέση διεκδικούν τουλάχιστον άλλες πέντε ομάδες, που βρίσκονται σε απόσταση μιας ή δυο νικών από τους «κυανόλευκους». Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ ανταγωνιστικό, με το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου όλες οι ομάδες έχουν στόχους και ψάχνουν για νίκες σε κάθε αναμέτρηση, επομένως η διάρκεια, η συνέπεια και η σταθερότητα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν τη συνολική επιτυχία.

Ο μαραθώνιος της Β’ Εθνικής δεν αφήνει λοιπόν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό, άλλωστε ο Α.Σ.Κ. έχει μπροστά του πολύ δύσκολες δοκιμασίες. Την Κυριακή, σε συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, αντιμετωπίζει στη Βέροια τον τοπικό Φίλιππο, που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία. Ένα ακόμη κρίσιμο τεστ για την ομάδα της Καρδίτσας, στην έδρα ενός αντιπάλου που διαθέτει ταλέντο αλλά και εμπειρία και θέλει να ξεπεράσει ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών. Ο Α.Σ.Κ. από την άλλη μεριά, ξεκινά από την Τρίτη την προετοιμασία για τον Κυριακάτικο αγώνα, γνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις.

Νίκη για παιδικό και Κ21

Με νίκες προχώρησαν τόσο η παιδική, όσο και η ομάδα Νέων του Α.Σ.Κ. Για το πρωτάθλημα της Β’ Θεσσαλίας, η ομάδα κάτω των 21 επικράτησε το Σάββατο της Ελπίδας Καρδίτσας με 48-41, σε ένα παιχνίδι με αρκετό ενδιαφέρον. Την Κυριακή στους Σοφάδες, οι παίδες του Α.Σ.Καρδίτσας νίκησαν τον τοπικό Γυμναστικό με 65-45.




Total
0
Shares
Previous Article

Ακροάσεις Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Β' Εξαμήνου (Ορχήστρα - Χορωδία - Σολίστ)

Next Article

Σωτήρης Κουλοκτσής: Τα αδιέξοδα της ανερμάτιστης κυβερνητικής πολιτικής

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Στο χάρτη της κακοκαιρίας και η Θεσσαλία
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Λαρισαίων: Επιδείνωση καιρικών φαινομένων αναμένεται από σήμερα Παρασκευή – Οδηγίες προστασίας

ο Δήμος Λαρισαίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλεί να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας