Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

O Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία στον Τύμπανο Αργιθέας Αγράφων για τις Ανεμογεννήτριες

syriza anemogenitries 2

O Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία στον Τύμπανο Αργιθέας Αγράφων για τις Ανεμογεννήτριες

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 κλιμάκια των Νομαρχιακών Επιτροπών Καρδίτσας και Τρικάλων του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, ανέβηκαν στα 1600μ. στη θέση Τύμπανος στα όρια των Νομών Καρδίτσας – Τρικάλων για να διακηρύξουν την καθολική υποστήριξή τους στα Δίκτυα Φορέων και Πολιτών, που αγωνίζονται για την ματαίωση της εγκατάστασης βιομηχανικών πάρκων ανεμογεννητριών, στα Άγραφα και στον Ασπροπόταμο της Πίνδου, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νιάλα των Αγράφων.

Ταυτόχρονα να καταγγείλουν το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνεργασία με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, το οποίο βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της χώρας για ενεργειακή αυτονομία και αειφόρο ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως υπονομεύει τον φυσικό πλούτο και την βιοποικιλότητα.

Με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιπεριβαντολογικό νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό αλλά με μόνη στόχευση την πολιτική συναλλαγή και την εξυπηρέτηση γνωστών οικονομικών κέντρων.

Οι Ν.Ε του Σύριζα – Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας και Τρικάλων απαιτούμε:

1. Την άμεση εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου, βάσει του οποίου θα εγκρίνονται οι νέες άδειες παραγωγής ΑΠΕ, αλλά και θα επαναξιολογηθούν όσες άδειες έχουν ήδη χορηγηθεί.

2. Μέχρι την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου να σταματήσει κάθε κατασκευή βιομηχανικών αιολικών πάρκων σε περιοχές NATURA, σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου (αλπική ζώνη) και σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

N.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

syriza anemogenitries 1




Total
0
Shares
Previous Article
kalomoira koutra

Έφυγε από τη ζωή η Καλομοίρα Κούτρα

Next Article
Στελεχώνεται το Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας

Στελεχώνεται το Περιφερειακό Ιατρείο Ρεντίνας