Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

O Λαογραφικός,Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς στο 49ο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια 2016»

Σε μια καθιερωμένη και διεθνούς εμβέλειας γιορτή, στην οποία φέτος συναντήθηκαν οι τρεις αρχαιότεροι πολιτισμοί του κόσμου (Ελλάδα, Αίγυπτος και Κίνα)

     Σε μια καθιερωμένη και διεθνούς εμβέλειας γιορτή, στην οποία φέτος συναντήθηκαν οι τρεις αρχαιότεροι πολιτισμοί του κόσμου (Ελλάδα, Αίγυπτος και Κίνα), ο Λαογραφικός,  Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς έδωσε για ακόμα μία φορά δυναμικό παρόν με την ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας», που εκπροσώπησε το χωριό της Οξυάς και πρόβαλε την παράδοση και την πολιτιστική του κληρονομιά.

    Η ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού του Συλλόγου της Οξυάς άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων για το βράδυ της Κυριακής, 24 Ιουνίου 2016, ενώπιον πολυπληθούς κοινού, εκπροσώπων λοιπών Συλλόγων και φορέων αλλά και πολλών επίσημων προσκεκλημένων, Ελλήνων και ξένων, που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παρουσία της, καταχειροκροτώντας την προσπάθεια. Τα ιδιαίτερα θετικά σχόλια περίσσεψαν απ’ όλους ενώ συνοδεύτηκαν και από προσκλήσεις για νέες εμφανίσεις της ομάδας.

     Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από πολλούς αλλά και από τους ίδιους τους διοργανωτές στον αυθεντικό και άκρως παραδοσιακό τρόπο εκτέλεσης των παραδοσιακών τραγουδιών και χορών, και ειδικότερα του «Οξυώτικου Κλειστού», που προσέλκυσε και πάλι την προσοχή πολλών μελών και εκπροσώπων άλλων Συλλόγων και φορέων.

     Τις εκδηλώσεις και την εμφάνιση του Συλλόγου της Οξυάς στα Καραϊσκάκεια 2016 παρακολούθησαν και πολλοί  Οξυώτες, προσδίδοντας περισσότερο δυναμισμό στην παρουσία του χωριού.

     Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί τους διοργανωτές για την πρόσκληση αλλά και τα μέλη της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού, που εργάζονται άοκνα και με μεράκι για τη διάσωση και προβολή της παράδοσης του χωριού της Οξυάς.

Oksia-Karaiskakeia-1

 




Total
0
Shares
Previous Article

Μαυρομμάτι: Εντυπωσιακή η πρώτη μέρα της 9ης Πανελλήνιας Ιππικής Συγκέντρωσης (video)

Next Article

Σχεδιασμός του νέου τοπικού προγράμματος CLLD/Leader στον Δήμο Πύλης