Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ντέρμπι το Σάββατο (5μμ) στο Νέο Κλειστό Καρδίτσας, με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας να υποδέχεται το φιλόδοξο Μαρούσι

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας

Ντέρμπι το Σάββατο (5μμ) στο Νέο Κλειστό Καρδίτσας, με τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας να υποδέχεται το φιλόδοξο Μαρούσι

Με τη δύναμη της έδρας ο ΑΣΚ 

Με στόχο να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα, να εκμεταλλευθεί τα δυνατά του σημεία και να περιορίσει τα επιθετικά όπλα του αντιπάλου, ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας προετοιμάζεται για τον αγώνα του Σαββάτου, όταν στις 5 μ.μ. υποδέχεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας, το Γ.Σ.Αμαρουσίου.

Η σειρά των δύσκολων και καθοριστικών αγώνων ξεκινά το Σάββατο για τον ΑΣΚ, που έχει να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ομοιογενείς αλλά και φιλόδοξες ομάδες του πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά χωρίς προβλήματα, στην οποία θα ενσωματωθεί και ο Γιάννης Μπουρούσης, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πάνοπλη για το ντέρμπι του Σαββάτου. 

Περιφέρεια-φωτιά το Μαρούσι

Έναν από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους της χώρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας, καθώς ο Γ.Σ.Αμαρουσίου, με 125 χρόνια ιστορίας (ιδρύθηκε το 1896) αλλά και μεγάλες επιτυχίες, έχει γράψει τη δική του διαδρομή στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και το μπάσκετ. Με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001 με αντίπαλο τη Σαλόν, το Μαρούσι έχει μεγάλη ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ, αναδεικνύοντας παράλληλα σημαντικούς αθλητές.

Σήμερα, το Μαρούσι έχει καθιερωθεί σαν μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Α2 Εθνικής και προέρχεται από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, αφού πέρυσι κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Η συνταγή δεν άλλαξε το καλοκαίρι, ο πολύπειρος Γιώργος Σκαραφίγκας παρέμεινε στον πάγκο, το ίδιο και όλος ο βασικός κορμός της ομάδας, ο οποίος ενισχύθηκε μάλιστα με ποιοτικούς παίκτες. Οι «κιτρινόμαυροι» στηρίζονται στην ομοιογένεια και το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες παίζουν χρόνια μαζί με τον ίδιο προπονητή, ενώ ειδικά στην περιφέρεια ξεχωρίζουν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ο οποίος μοιάζει να έχει νικήσει το χρόνο και ήταν πέρυσι πρώτος σκόρερ στην Α2, ο Ορφέας Στασινός ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης του περυσινού πρωταθλήματος βάσει του συστήματος αξιολόγησης, αλλά και οι Ξυδάς και Κωνσταντακόπουλος που δίνουν πολύτιμες λύσεις.

Το Μαρούσι προέρχεται από απρόσμενη απώλεια το Σάββατο, καθώς ηττήθηκε στον Άγιο Θωμά από τον Κόροιβο Αμαλιάδας με 72-76 σε ματς-θρίλερ, αλλά όπως έχει αποδειχθεί και στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά στο φετινό σαφάρι.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας

Μιλούν οι έδρες στην προϊστορία

Επτά φορές έχουν συναντηθεί οι δυο ομάδες στο παρελθόν, οι έξι για το πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο Ελλάδας. Και στις επτά αναμετρήσεις, η έδρα είναι εκείνη που έχει το απόλυτο προβάδισμα, καθώς τέσσερις νίκες έχει το Μαρούσι, όλες στην έδρα του, τρεις ο ΑΣΚ, επίσης όλες στην Καρδίτσα.

Η πρώτη τους αναμέτρηση, ήταν τον Οκτώβριο του 2017 όταν στο κλειστό του Αγ.Θωμά, ο το Μαρούσι επιβλήθηκε με 63-55, στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών της περιόδου 2017-18. 17 π. για τον Ντακούλια και 13 από τον Στασινό στο ματς, ενώ από τον ΑΣΚ, μόνο ο Τζόρτζεβιτς ήταν διψήφιος με 14. Την ίδια σεζόν, στο δεύτερο γύρο στην Καρδίτσα και στο παλιό κλειστό, ήταν η σειρά του ΑΣΚ να πάρει τη νίκη με 88-77, με 21 πόντους του Τζόρτζεβιτς και 18 του Ψαρόπουλου, ενώ από το Μαρούσι πρώτος σκόρερ ο Στασινός με 17.

Την επόμενη σεζόν 2018-19, ο ΑΣΚ έφτασε κοντά στη νίκη την οποία έχασε στις λεπτομέρειες, καθώς το Μαρούσι πήρε τη νίκη στην έδρα του με 84-81 στις 8 Δεκεμβρίου του 2018. Ο Στασινός πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους, ενώ από τον ΑΣΚ, ο Γράβας είχε 15. Στο δεύτερο γύρο και πάλι μίλησε η έδρα, με τον Α.Σ.Καρδίτσας να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 74-50, με το Νίκο Κακλαμάνο να σκοράρει 18 πόντους και τον Λυκογιάννη να είναι ο μοναδικός διψήφιος για το Μαρούσι με 13.

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν πάλι τη σεζόν 2020-21, στην επάνοδο του Αμαρουσίου στην Α2 Εθνική. Και τα δυο ματς έγιναν μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας, με το Μαρούσι να είναι εξαιρετικό στην έδρα του στις 22 Μαϊου 2021 παίρνοντας τη νίκη με 94-63 με το Γκαγκαλούδη να έχει 32π. με 8 τρίποντα και τον Στασινό 16, ενώ στο δεύτερο γύρο αλλά λίγες ημέρες αργότερα, ο ΑΣΚ πήρε τη ρεβάνς με 86-75, με 29 πόντους από τον Παπαρέγκα και άλλους 26 από τον Κακλαμάνο.

Τελευταία επίσημη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων, στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 για το Κύπελλο Ελλάδας, σε αγώνα νοκ άουτ που έγινε στο Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, εκμεταλλεύθηκαν τις απουσίες αλλά και την κούραση των «κυανόλευκων» από το τουρνουά της Καρδίτσας, είχαν τους Γκαγκαλούδη και Στασινό σε εξαιρετική ημέρα με 26 και 21 πόντους και πήραν τη νίκη με 83-70 και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από τον ΑΣΚ, πρώτοι σκόρερ οι Χάλαρης με 18 και Γράβας με 14.

Στις 5 μ.μ. το Σάββατο ο αγώνας

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας στις 5 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας – Γ.Σ.Αμαρουσίου για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών. Κατά την είσοδο των φιλάθλων, θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Τζιοπάνος, Μπακάλης και Χατζημπαλίδης.

Στην ΕΡΤ η Α2 Εθνική

Οριστική είναι η συμφωνία της ΕΟΚ με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική προβολή του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Όπως ανακοινώθηκε, το μπάσκετ της Α2 θα προβάλλεται μέσα από τα κανάλια της ΕΡΤ και ήδη την Κυριακή στις 3 μ.μ. θα ξεκινήσουν οι τηλεοπτικές μεταδόσεις με τον αγώνα Κόροιβος Αμαλιάδας – Τρίτωνας. Είναι μια σημαντική εξέλιξη για την προβολή του πρωταθλήματος, αλλά και μια ευκαιρία για τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέροντες και συναρπαστικούς αγώνες.




Total
0
Shares
Previous Article
Η ανεκτίμητη συνεισφορά του Φωκιανού στα αθλητικά δρώμενα της Καρδίτσας

Η ανεκτίμητη συνεισφορά του Φωκιανού στα αθλητικά δρώμενα της Καρδίτσας

Next Article
Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου

Απάντηση της διοίκησης του Δήμου Μουζακίου στον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Καραβίδα για τη συνάντηση του Δημάρχου με το Πρόεδρο του ΣτΕ