Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νότες ευαισθησίας στο Μουσικό σχολείο Καρδίτσας

 

 Με αφορμή  τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου ως παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρία, υποδέχθηκαν στο σχολείο τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Καρδίτσας.

 Καλωσορίστηκαν, ξεναγήθηκαν, τραγούδησαν, γέλασαν, ζωγράφισαν  στο χώρο μοιράστηκαν στιγμές με τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου. Αναμφίβολα η επίσκεψη αυτή  κατέστη μία συγκινητική υπενθύμιση όχι μόνο των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας στις ίσες ευκαιρίες αλλά υπήρξε και μια έμπρακτη εκδήλωση της σκέψης, πως  όλα τα παιδιά ξεκινούν  από την ίδια αφετηρία, έχουν παράλληλα όνειρα, τρόπους αναψυχής, αγαπούν με τον ίδιο τρόπο τη μουσική και εκδηλώνουν τον ίδιο ενθουσιασμό απέναντι στα πηγαία τα αυθόρμητα και τα ωραία της ζωής.

 Για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, ο πρωταρχικός  σκοπός της ειδικής αγωγής είναι η διασφάλιση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και, φυσικά, το όφελός που αποκομίζουν από αυτή είναι αναμφισβήτητα μεγάλο. Το σύστημα της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω των σχολείων ειδικής αγωγής, τους παρέχει  αυτή τη δυνατότητα. Η εκπαιδευτική πολιτική των σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης περιλαμβάνει ένα σύστημα συνεχούς επαφής με τα σχολεία της περιοχής  και διοργάνωσης κοινών δραστηριοτήτων, ως μέρος του μαθησιακού προγράμματός τους. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις επιβεβαιώνουν τους στόχους της παιδείας και επισφραγίζουν τις ίσες ευκαιρίες στις επιμέρους δομές της.

amea 2a

amea4a




Total
0
Shares
Previous Article

Δήλωση του Δημάρχου Καρδίτσας για την επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών

Next Article

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Game Jam, Παλιά Αγορά - Μουσείο Πόλης