Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νομοθετική εξουσία – Εκκλησία- Κοινωνία: Ωρα για προωθητικό συμβιβασμό στην « ομόφυλων συμβίωση»…

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Νομοθετική εξουσία – Εκκλησία- Κοινωνία: Ωρα για προωθητικό συμβιβασμό στην « ομόφυλων συμβίωση»…

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας*

Ο αείμνηστος καθηγητής Οικογενειακού Δικαίου —κορυφαίος στον τομέα του — Γεώργιος Κουμάντος,στη Νομική Σχολή (πριν 45 χρόνια) , μας δίδασκε ότι το οικογενειακό δίκαιο είναι δεμένο με τα ήθη-έθιμα, παραδόσεις, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του λαού και για το λόγο αυτό δεν είναι ‘ευκίνητο’ -οπως πχ το εμπορικό —και οι όποιες αλλαγές δέον να γίνονται με αργούς ρυθμούς και ιδιαίτερη προσοχή, στην καλώς ή κακώς νοούμενη «εξέλιξη» της κοινωνίας.

Υπήρξε ο θεωρητικός της μεγάλης μεταρρύθμισης του 1982 , υποστηρίζοντας την ισότητα της γυναίκας , την καθιέρωση πολιτικού γάμου μεταξύ άνδρα – γυναίκας , αποποινικοποίηση μοιχείας, κατάργηση προίκας …

Ο κορυφαίος καθηγητής Αρ Μάνεσης τόνιζε: Πίσω από τος νομικές διατάξεις που οι νομοθέτες ψηφίζουν , υπάρχει η φλέγουσα πολιτική και κοινωνική προβληματική , που οι αντιπρόσωποι του έθνους όχι μόνο δεν πρέπει να αγνοούν , αλλά να την αποκαλύπτουν !

Η σημερινή κυβέρνηση με ιδιαίτερη σπουδή και αγνόηση της βάσης του κυβερνώντος κόμματος, της εκκλησίας & ιεραρχίας της, προχώρησε στην κατάθεση του σ/ν για «γάμο ομόφυλων» ,με αλαζονική ελιτίστικη βερμπαλιστικη συμπεριφορά προς κάθε αντίθετη σοβαρή φωνή .

Το 1982 η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ενώ θέση της ήταν η θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου ( μεταξύ άνδρα – γυναίκας ) , άκουσε τις φωνές της κοινωνίας και ιεραρχίας και προχώρησε τελικά σε έναν λογικό προωθητικό συμβιβασμό , καταλλαγής και ειρήνευσης, ψηφίζοντας την προαιρετική τέλεσης του μη θρησκευτικού γάμου.

Δυστυχώς και η Ιεραρχία της ελλαδικής εκκλησίας με τις άστοχες έως ακραίες θέσεις της περί « ασθένειας» , «ανάγκης για θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» κα , χαρίζει …αναπάντεχα επιχειρήματα στο κυβερνητικό επιτελείο για το άκαιρο και μη αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βήμα της επιβολής « γάμου ομόφυλων».

Όμως η Ορθόδοξη Εκκλησία , δεν είναι απλή θρησκεία , αλλά Θείο Καθίδρυμα και σύνολο πιστών που δέχεται τον Ιησού ως κεφαλή και Σωτήρα !

Δεν στοχοποιεί ούτε στιγματίζει ανθρώπους , έστω και πεσόντες στην αμαρτία , συγχωρεί και στηρίζει όλα τα πλάσματα του Υψίστου , κατά τας Γραφάς …ανεξαρτήτως ερωτικού προσανατολισμού . Άλλο το ένα – έτερο το άλλο …!

Στην Ιεραρχία υπάρχουν Φωτισμένοι Αρχιερείς , αλλά και σκοταδιστές που σπιλώνουν τις αξίες του Χριστιανισμού .

Αντίστοιχα υπάρχουν πολιτικοί με σθένος και παρρησία ( καταψηφίζουν το σ/ν) και πολιτικοί που …κρύβονται πίσω από την δήθεν « αποχή», όντες στο υπουργικό συμβούλιο – κυβερνητικό επιτελείο …

Ο Ιησούς κήρυξε: « Ουκ ήλθον καλέσαι δικαίους , αλλά αμαρτωλούς εις μετάνοιαν»!

Την ύστατη ώρα η κυβερνητική πλειοψηφία ας στρίψει και ας πετύχει τον προωθητικό συμβιβασμό που ζητάει η κοινωνία :

Ενισχυμένο Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων με ισότιμα δικαιώματα έγγαμων ετεροφύλων.
Ανεξήγητη η εμμονή – επιμονή στην έννοια του θεσμού του γάμου – του ιερού μυστηρίου για τους ορθόδοξους πιστούς Έλληνες .,,

Διαφορετικά : Ό τι έσπειρε …θα θερίσει !!!

*Δημήτρης Παπακώστας
Νομικός – Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας

25-1-24
Total
0
Shares
Previous Article
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Συνέδριο Daniel από την ΤΛΠ στα Τρίκαλα - Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού: Συνέδριο με θέμα «Ντάνιελ. Η Θεσσαλία Μετά…»

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το Συνέδριο Daniel από την ΤΛΠ στα Τρίκαλα

Next Article
Στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και στο τμήμα Διαιοτολογίας – Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και στο τμήμα Διαιοτολογίας – Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Related Posts