Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ: Υλοποίηση Ημερίδας Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης προγράμματος Erasmus+

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ: Υλοποίηση Ημερίδας Διάδοσης & Ευαισθητοποίησης προγράμματος Erasmus+

Την Παρασκευή 15/10/2021 το «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ (ατόμων με αναπηρία)» πραγματοποίησε ημερίδα διάδοσης και ευαισθητοποίησης για την ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «e-Ικανότητα για ΑμεΑ. Χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για προαγωγή της επιχειρηματικότητας» και κωδικό «2019-1-EL01-KA104-061690». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε δια ζώσης μετά από άνοιγμα των ταξιδιών εντός της ΕΕ, με συμμετέχοντες πλήρως εμβολιασμένους (Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID).

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, όπου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας, τοπικοί φορείς, μέλη του Κέντρου μας και άλλοι πολίτες ενδιαφερόμενοι για θέματα ΑμεΑ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις του προγράμματος και αναλύθηκαν τα οφέλη που προέκυψαν για τους συμμετέχοντες και τον Οργανισμό μας, ενώ οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους παρευρισκόμενους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ

Το πρόγραμμα εντάσσονταν στη Δράση KA1/Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είχε διάρκεια 2 εβδομάδες από 24/7/2021 έως 07/08/2021 και  συμμετείχαν δεκαέξι (16) εκπαιδευτές του Οργανισμού μας (και 8 συνοδοί).

Αφορούσε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό υποδοχής «CYBERIA Internet Stúdió Kft» στην Ουγγαρία.

Το πρόγραμμα των 2 εβδομάδων περιλάμβανε τα εξής: α) Σεμινάρια – πρακτική για προώθηση της Επιχειρηματικότητας των ΑμεΑ β) Τεχνικές επισκέψεις και ανταλλαγή εμπειριών γ) Μελέτες περίπτωσης (Case Studies). Ταυτόχρονα έγιναν πολιτιστικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ

Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και απέκτησαν πολλές νέες εμπειρίες. Για την αναγνώριση και πιστοποίηση της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και Ευρωδιαβατήριο Κατάρτισης (Europass Mobility).

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΙΚΥ (Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+) που μας έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε για 2η φορά ευρωπαϊκή εμπειρία κατάρτισης.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ

Το «ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Καρδίτσας ΑμεΑ» θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, μεράκι και ευαισθησία να δραστηριοποιείται στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Τούτο διότι είναι βασικός μας στόχος οι εκπαιδευτές αλλά και οι εκπαιδευόμενοί μας να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες που θα τους εξυπηρετήσουν τόσο στην μελλοντική τους εργασία όσο και στην προσωπική τους ζωή μέσω καινοτόμων δράσεων όπως το πρόγραμμα Erasmus+.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ

Αγραφιώτης Βασίλειος




Total
0
Shares
Previous Article
Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας: 2ο Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας στη Βαμβακοκαλλιέργεια ΠΕ Καρδίτσας - Ενημέρωση Βαμβακοκαλλιεργητών

ΠΕ Καρδίτσας - Ενημέρωση Βαμβακοκαλλιεργητών: 4ο Δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια

Next Article
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Η νέα ομάδα και οι χορηγοί της παρουσιάζονται στο φίλαθλο κοινό