ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Ένας χρόνος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΝΔ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ μέσα από μια ανοιχτή και διαφανή διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 405.000 συμπολίτες μας.

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη αποτελεί ένα σημείο καμπής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ξαναέδωσε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην παράταξη της ΝΔ, ενώ παράλληλα φέρνει μια νέα προοπτική και μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον Ελληνικό λαό.

Στον ένα αυτό χρόνο, η ΝΔ προχώρησε πολλά βήματα μπροστά:

Διασφαλίστηκε η ενότητα της παράταξης και προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση. Ειδικότερα, στο συνέδριο ανανεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή και τα περιφερειακά όργανα. Με το Μητρώο Στελεχών εμπλέκονται ενεργά με την πολιτική, μέσα από μία διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία, νέοι άνθρωποι που μέχρι τώρα απείχαν. Στη Γραμματεία Προγράμματος έχουν εμπλακεί πάνω από 700 στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εξειδίκευση.

Στο συνέδριο υιοθετήθηκαν μια σειρά από αλλαγές που εκσυγχρονίζουν το κόμμα. Μεταξύ άλλων, καθιερώθηκε η θητεία της εκλογής προέδρου, θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, καθιερώθηκε ασυμβίβαστο κομματικών και κυβερνητικών θέσεων, ενισχύθηκε ο ρόλος των μελών στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικής και λήψης αποφάσεων.

Η «Συμφωνία Αλήθειας» αποτελεί το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ και περιλαμβάνει τις πρώτες 25 θέσεις του Κόμματος. Το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, με συγκεκριμένες προτάσεις για φοροαπαλλαγές. Παράλληλα, έχουν ήδη κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού–μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων («2η Ευκαιρία») για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, η οποία θα δώσει ανάσα στους οφειλέτες και στο τραπεζικό σύστημα, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, για τη βελτίωση του συστήματος υιοθεσιών και αναδοχής παιδιών, κλπ.

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για την οικονομική εξυγίανση, αφού το κόμμα έχει ήδη μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη, μετακόμισε σε πιο οικονομικά γραφεία, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης. Στην προσπάθεια αυτή κομβικής σημασίας θεωρείται η «κάρτα μέλους» της ΝΔ από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών του κόμματος και ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του κόμματος.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι σχεδόν έτοιμο και έχει ξεκινήσει η σταδιακή και τμηματική παρουσίασή του, ενώ το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθεί η παρουσίασή του. Είναι αξιοσημείωτο ότι, για πρώτη φορά, κόμμα ολοκληρώνει σχεδόν το σύνολο του προγράμματος του εντός 10 μηνών, σε ανοιχτή και πλατιά διαβούλευση, ιεραρχεί τις προτεραιότητές του και διατυπώνει συγκεκριμένες θέσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αναπτύχθηκαν πολλές δράσεις:

α) το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, με το οποίο προχωρά η στελεχιακή προετοιμασία του κόμματος κάνοντας πράξη την ανανέωση και το άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία με ανοιχτό και διάφανο τρόπο.

β) «Συμμετέχω» στη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του διαλόγου της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία και της ενεργοποίησης της συμμετοχής όχι μόνο των μελών, αλλά όλων των ενεργών πολιτών. Η εν λόγω δράση προσέλκυσε περίπου 4.500 πρόσωπα, στελέχη της αγοράς κλπ, τα οποία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις ομάδες εργασίας των Γραμματειών και που είναι στην πλειονότητά τους νέοι άνθρωποι με επιστημονικό υπόβαθρο.

γ) «Κανένας στο Περιθώριο»  με επισκέψεις σε πάνω από 400 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς στηριζόμενοι στον πηγαίο ενθουσιασμό και τον εθελοντισμό εκατοντάδων στελεχών της ΝΔ.

δ) «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες-Κτηνοτρόφους» με συναντήσεις–ανοικτές συζητήσεις με τους αγρότες σε όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας.

ε) Ενεργοποίηση όλων των τομέων κοινοβουλευτικού έργου ώστε να ασκείται αποτελεσματική αντιπολίτευση και να κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις.

στ) Ενεργοποίηση των Γραμματειών της ΝΔ και συνεχή επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα του τόπου μας αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες για την επίλυση προβλημάτων και διαμορφώνοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

ζ) Πολιτική Ακαδημία Στελεχών με στόχο την κατάρτιση και τον υψηλό βαθμό εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει το έμψυχο δυναμικό του Κόμματος σε κυρίαρχα ζητήματα της πολιτικής ατζέντας. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο κύκλοι στην Αθήνα και ένας στο Ηράκλειο και ακολουθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο και άλλοι κύκλοι σε όλη την επικράτεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που φέρνει μια εναλλακτική πρόταση στον Ελληνικό λαό. Βάζει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης, στις πολιτικές που έχουν προκαλέσει τη μαζική κατάθλιψη και την Εθνική απογοήτευση στη χώρα μας. Φέρνει μια νέα προοπτική ξαναβάζοντας στην πολιτική την έννοια της αλήθειας ως εμπράγματη απόδειξη.

Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους εταίρους με πολύ πιο σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο. Ο Πρόεδρος μας έχει έναν λόγο και μια πολιτική φωνή και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό.

Και συνεχίζουμε μπροστά:

Όλα αυτά δεν είναι λόγος εφησυχασμού, αλλά περαιτέρω ευθύνης. Υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν. Υπάρχει ένα περιβάλλον αυξημένης δυσπιστίας και μεγάλης απαισιοδοξίας των πολιτών, που έχει μεγαλώσει από την απογοήτευση από τα ψέματα της Κυβέρνησης. Η ΝΔ θα συνεχίσει την προσπάθειά της να γίνει ακόμα πιο δυνατή, πιο σύγχρονη, πιο ανανεωμένη, πιο αξιόπιστη για να μπορέσει να βάλει τη χώρα σε ένα σωστό δρόμο και να φέρει ξανά αισιοδοξία στη χώρα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Total
0
Shares
Previous Article

Απ. Κολοκύθας: Υποθήκευσαν τις επόμενες γενιές !!!

Next Article

Οχτώ συλλήψεις σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα


Total
0
Share