Επίσκεψη της ΝΙΚΗΣ στην Καρδίτσα – Μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Στήριξη στους συνανθρώπους μας σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από το κίνημα «ΝΙΚΗ» - ΝΙΚΗ Καρδίτσας: Μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Επίσκεψη της ΝΙΚΗΣ στην Καρδίτσα – Μήνυμα συμπαράστασης στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Στις 9/9/2023 επισκέφτηκε την Καρδίτσα κλιμάκιο της ΝΙΚΗΣ με επικεφαλής τον βουλευτή επικρατείας Κύριο Αποστολάκη Γεώργιο και αποτελούμενο από τον βουλευτή νοτίου τομέα Αθηνών κύριο Βρεττό Νικόλαο και τον υποψήφιο Βουλευτή Τρικάλων Κύριο Καλαμπάκα Παναγιώτη. Οι βουλευτές, συνοδεία μελών του Κινήματος από Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα , παρέδωσαν το πρώτο μεγάλο φορτίο εμφιαλωμένων νερών στους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στον Νομό Καρδίτσας. Ταυτόχρονα γίνεται συγκέντρωση και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία και θα αποσταλούν άμεσα  για να διατεθούν στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία.

Στην συνέχεια τα μέλη του κλιμακίου της ΝΙΚΗΣ πραγματοποίησαν αυτοψία σε κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές, συνομίλησαν με κατοίκους αφουγκραζόμενοι την αγωνία και τις ανησυχίες των ανθρώπων για την επόμενη ημέρα μετά την καταστροφή, ενώ έγιναν αποδέκτες της επιτακτικής ανάγκης των πολιτών για την λήψη μέτρων τόσο για την άμεση ανακούφιση της όσο και για την επιβίωση τους.

Μεταφέρω εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης του προέδρου, των βουλευτών και όλων των στελεχών της ΝΙΚΗΣ στους κατοίκους της πολύπαθης Θεσσαλικής γης και ιδιαίτερα του νομού Καρδίτσας.

Πρωτίστως συλλυπούμαστε τις οικογένειες που θρηνούν θύματα. Ο Θεός να τους αναπαύσει.

Καταγγέλλουμε την ανικανότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Ο Υπουργός Κικίλιας πρέπει άμεσα να παραιτηθεί.

Παρότι Ελβετοί μετεωρολόγοι ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου είχαν προβλέψει με ακρίβεια  το μέγεθος του υδάτινου όγκου που θα έπεφτε στην Θεσσαλία, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αδιαφόρησε και δεν αξιοποίησε προληπτικά την πληροφορία με κατάλληλες ενέργειες.

Συνυπεύθυνη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Αγοραστός. Τρία χρόνια μετά τον Ιανό, φανερή η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, παρά το γεγονός ότι υπήρχε εξασφαλισμένη υψηλή χρηματοδότηση. Δίκαιη η οργή του κόσμου εναντίον του.

Η Θεσσαλική γη, η εθνική βάση της πρωτογενούς παραγωγής αχρηστεύθηκε.

Οι αγρότες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά. Το ηθικό τους καταρρακώθηκε.

Πολλοί νέοι σκέπτονται την εγκατάλειψη της πατρώας γης. Έπονται τα χειρότερα.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα ανακουφιστικά μέσα.

Ζητούμε :

 • Πρωτίστως εντατικοποίηση των προσπαθειών της κρατικής μηχανής για την προστασία της ζωής και της περιουσίας κάθε πολίτη
 • Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων επί της περιουσίας φυσικών και νομικών προσώπων
 • Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων
 • Αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων
 • Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών.
 • Αποζημιώσεις σε υποδομές
 • Αποζημιώσεις σε αγρότες
 • Εφάπαξ ενίσχυση με την μορφή επιδόματος σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις
 • Επιχορήγηση επιχειρήσεων
 • Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα,για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων
 • Προστασία της εργασίας στις πληγείσες περιοχές
 • Επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης
 • Επίσης ζητούμε να κινητοποιηθεί πάραυτα ο μηχανισμός αρωγής της Ε.Ε. καθώς θεωρούμε απαραίτητο οι εταίροι μας να σπεύσουν για βοήθεια

Τέλος δεν αρκούμαστε μόνο σε αιτήματα προς τον «Καίσαρα».

Η ΝΙΚΗ εύχεται και προσεύχεται θερμά στην Παναγία μας και τον Άγιο Σεραφείμ το έλεος του Καλού Θεού να μετριάσει το κακό.

Σας Ευχαριστώ,
Αποστολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Επικρατείας ΝΙΚΗΣ





Total
0
Shares