Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Netflix: «Φρένο» στους κοινούς λογαριασμούς

netflix logo

Netflix: «Φρένο» στους κοινούς λογαριασμούς 

 Οι χρήστες που φαίνονται «ύποπτοι» για δανεισμό λογαριασμού, πρέπει να επαληθεύσουν ότι χρησιμοποιούν τον δικό τους. Το μήνυμα που εμφανίζεται στις οθόνες αυτών των χρηστών αναφέρει: «Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε».

 Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει την επιλογή να αποστείλει έναν κωδικό επαλήθευσης μέσω κειμένου ή email ή μπορεί να επιλέξει να «επαληθεύσει αργότερα», αν και δεν είναι σαφές για πόσο καιρό μπορεί να αναβληθεί η επαλήθευση.

Οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από τα μέλη μιας οικογένειας

 Οι πλατφόρμες ροής, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, HBO Go, Amazon Prime και Disney+, επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν πολλά προφίλ στο λογαριασμό, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις καθορίζουν πως προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από άτομα της ίδιας οικογένειας.

 Κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκπομπής το 2016, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Ριντ Χάστινγκς, είχε δηλώσει: «Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή, επειδή υπάρχει νόμιμη χρήση κωδικών πρόσβασης, όπως η κοινή χρήση με την σύζυγό σας, με τα παιδιά σας, οπότε δεν υπάρχει σαφής γραμμή οριοθέτησης».

Τον Οκτώβριο του 2019, ο επικεφαλής προϊόντος Γκρεγκ Πίτερς είπε ότι η εταιρεία εξετάζει το ζήτημα της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, αλλά είπε ότι «δεν υπάρχουν μεγάλα σχέδια για ανακοίνωση αυτή τη στιγμή σχετικά με αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι το Netflix κέρδισε 37 εκατομμύρια νέους συνδρομητές το 2020 και πλέον διαθέτει πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Μια αύξηση στις τιμές, το παγκόσμιο lockdown και σειρές όπως το The Queen’s Gambit, οδήγησαν σε μια αύξηση των εσόδων του Netflix, που έφτασε τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ τα κέρδη άγγιξαν τα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.




Total
0
Shares
Previous Article
RapidTest

Αποτελέσματα rapid tests σε Καρδίτσα και Πρόδρομο σήμερα Παρασκευή 12/03

Next Article
Αρνητικά και τα 83 rapid test στους υπαλλήλους της Π.Ε Καρδίτσας

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο 13-3-2021