Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νεοσύστατη χορωδία Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων

  Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων προσπαθεί μέσα από τις δράσεις του ν’αναβιώσει τα ήθη και έθιμα της Αργιθέας.

  Σαν γλυκειά ανάμνηση ξαναγυρίζουν στο νού μας οι πρώτες κι ανεξίτηλες βιώσεις που έχουν συνδεθεί με τη γενέθλια γη μας την Αργιθέα και τις εθιμικές εκδηλώσεις της

  Η αγάπη προς τον τόπο όπου αντικρύσαμε για πρώτη φορά το φως του ήλιου κι η ανυπόκριτη εκτίμηση και η βαθειά συμπάθεια προς τους ανθρώπους του τόπου αυτού μένουν έντονα χαραγμένες στην ψυχή κάθε Αργιθεάτη.

  Οι ευχάριστες λοιπόν μνήμες πρέπει να ζήσουν, να διασωθούν,να μην ξεχαστούν στο πέρασμα του Χρόνου…..πρέπει να διασωθούν και να μεταβιβαστούν από γενιά σε γενιά.

  Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να παρουσιάσει κάτι νέο,κάτι καινούριο,γι’αυτό προέβει στη σύσταση ‘’χορωδίας’’ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων, όπου θ’αναβιώσει τα παραδοσιακά αυθεντικά επιτραπέζια και μη τραγούδια της Αργιθέας.

  Τραγούδια που αναφέρονται στη ζωή των Αργιθεατών,τραγούδια κλέφτικα ,τραγούδια ξενιτειάς,τραγούδια  τάβλας  χαράς γάμου κ.α.

  Την χορωδία μας την πλαισιώνουν Αργιθεάτες που έζησαν κι έχουν άμμεση επαφή με την Αργιθέα καθώς και φίλοι του Συλλόγου.

  Η ‘’χορωδία’’ του Συλλόγου θα κάνει την πρώτη εμφάνησή της στον ετήσιο χορό 25 Φεβρουαρίου 2017 στο κέντρο’’MEMORIES HALL’’(Πρώην Αναμνήσεις) στην (Αγία Κυριακή).

  Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να παρευρεθούν στην εκδήλωση !!!!!




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζουν το Δ.Σ. και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργιθέας

Next Article

Προβολή από τον ΕΟΣΚ της ταινίας ''Frozen Amvrosia''

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…