Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέος αριθμός SMS στο τραπέζι αντί του 13033 – Παράταση στις εκπτώσεις

Νέος αριθμός SMS στο τραπέζι αντί του 13033

Νέος αριθμός SMS στο τραπέζι αντί του 13033 – Παράταση στις εκπτώσεις 

Παραμένουν ανοιχτά τα σενάρια ως προς τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνονται οι μετακινήσεις με σκοπό τις αγορές στα εμπορικά καταστήματα όταν ανεβάσουν ξανά ρολά. Σε κάθε περίπτωση οι εκπτώσεις αποφασίστηκε ήδη να πάρουν παράταση έως τις 31 Μαρτίου προκειμένου να αναπληρωθεί κατά το δυνατόν το διάστημα που χάθηκε με το κλείσιμο των καταστημάτων.

Επιπλέον η ύπαρξη ενός νέου κωδικού 7 που θα αφορά μόνο τις αγορές από εμπορικά καταστήματα και όχι καταστήματα τροφίμων, όπως τα σούπερ μάρκετ, όσο και η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σε έναν διαφορετικό πενταψήφιο αριθμό από το 13033, το οποίο θεωρείται και πιθανότερο σενάριο, βρίσκονται υπό συζήτηση.

Και στα δύο σενάρια θα υπάρχει χρονική διάρκεια για τις αγορές, η οποία δε θα ξεπερνά τις 2 – 3 ώρες, ενώ εξετάζεται αντίστοιχα μηνύματα να μπορούν να αποστέλλονται μόνο μία φορά την ημέρα. Στο σημείο, πάντως, αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διασφαλιστεί με την έντυπη βεβαίωση μετακίνησης, η οποία είναι ισοδύναμη με την αποστολή γραπτού μηνύματος και εξακολουθεί να ισχύει κανονικά.

Στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα των πολιτών μόλις ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο και να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση των γραπτών μηνυμάτων μέσω της διαγραφής και της εκ νέου αποστολής μηνυμάτων με τον κωδικό 2, ώστε να μην απαιτηθεί γίνει ξανά η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων. Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά είναι να αποφασιστεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.




Total
0
Shares
Previous Article
«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Μετάθεση ημερομηνίας ανοίγματος πλατφόρμας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Στις 2 Μαρτίου η φάση υποβολής δικαιολογητικών

Next Article
Αρνητικά όλα τα rapid test στο προσωπικό της ΑΝΚΑ

Τρία θετικά κρούσματα covid19 σήμερα στα Τρίκαλα

Related Posts