Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέο σύστημα άρδευσης στο Μελισσοχώρι του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Skarlos Agorastos slide

Νέο σύστημα άρδευσης για 6.700 στρέμματα στο Μελισσοχώρι του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ολοκλήρωση του ημιτελούς αντλιοστασίου Μελισσοχωρίου του Δήμου Σοφάδων καθώς και την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης χρηματοδοτεί  η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 -2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σοφάδων.

«Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο για το Δήμο Σοφάδων έρχεται μέσα από τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με το Δήμαρχο Θανάση Σκάρλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες, χρηματοδοτούμε ένα έργο αναπτυξιακό που αφορά την βελτίωση  της άρδευσης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Σοφάδων. Με σχέδιο και προγραμματισμό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έμπρακτη στήριξη της παραγωγής και της δύσκολης καθημερινότητας του αγροτικού κόσμου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υποδομών που σχετίζονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό ή την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοπονίας, και ειδικότερα η ολοκλήρωση. Οι αντλίες και οι ηλεκτροκινητήρες αντικαθιστούνται από νέους που ανταποκρίνονται στις ανάγκες λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος. Έτσι ο χώρος του αντλιοστασίου (οικίσκου) ανασχεδιάζεται με τοποθέτηση δύο (2) νέων αντλιών και δύο (2) νέων ηλεκτροκινητήρων  ενώ τοποθετούνται και οι αγωγοί προσαγωγής, διατομής DN355, για την μεταφορά του αρδευτικού νερού προς το αγρόκτημα Μελισσοχωρίου. Οι αγωγοί άρδευσης (Αγωγός 1 και  Αγωγός 2) θα είναι υπόγειοι και θα κατασκευαστούν εντός τάφρου (ορύγματος) που θα πληρωθεί με τα υλικά εκσκαφής. Οι αγωγοί από τη θέση του αντλιοστασίου θα οδεύουν προς τα δυτικά και στο όριο μεταξύ των αγροκτημάτων Μελισσοχωρίου και Λουτρού έχοντας τις απαραίτητες εξόδους νερού (στόμια) με βάνες απ’ όπου το νερό δια βαρύτητας θα ρέει σε υφιστάμενες χωμάτινες τάφρους (προς τα βόρεια). Στις θέσεις αυτές κατασκευάζονται τυπικά φρεάτια δικλείδων και από τους αγωγούς προσαγωγής μέσω ταυ παροχετεύεται νερό σε διατομή DN225 (υπάρχει και η αντίστοιχη δικλείδα). Η έκταση που θα εξυπηρετηθεί από το διπλό αντλιοστάσιο του Μελισσοχωρίου ανέρχεται περίπου 6.700 στρέμματα




Total
0
Shares
Previous Article
eetaa

Προσλήψεις Διαπολιτισμικών Μεσολαβητών μέσω ΑΣΕΠ

Next Article
ktel Karditsas Nousios Peslis

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με τη νέα διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν.Καρδίτσας