Νέο πρόγραμμα πιστοποίησης Exercise for Health: Group and Personal Training


«Ο επιστημονικός τρόπος να σχεδιάζεις και να εφαρμόζεις προγράμματα άσκησης»

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης – κατάρτισης στο  σχεδιασμό, την εφαρμογή, την καθοδήγηση και την αξιολόγηση ατομικών και ομαδικών προγραμμάτων άσκησης με στόχο την προαγωγή της υγείας και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Καθηγητής Προπονητικής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ.

Το πρόγραμμα «Exercise for Health: Group and Personal Training» είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 3 μηνών (80 ώρες εξ’ αποστάσεως και δια ζώσης διδασκαλία) με συνολικό φόρτο εργασίας 250 ώρες (10 ECTS), που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής κατάρτισης με μεγάλη εμπειρία στην πρακτική εφαρμογή προγραμμάτων  άσκησης σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες. Ο κύριος στόχος του  προγράμματος είναι, μέσα από θεωρητικές και κυρίως πρακτικές  διδακτικές ενότητες, να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους (επαγγελματίες  άσκησης και υγείας) τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την άσκηση – προπόνηση με στόχο την προαγωγή της υγείας σε διάφορες  ηλικιακές ομάδες.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  1. απόφοιτους των Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της  χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής,
  2. απόφοιτους των Ιατρικών Τμημάτων της χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής,
  3. απόφοιτους των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας Εργοθεραπείας και Νοσηλευτικής, διατροφής των Πανεπιστημίων ή ΑΤΕΙ της  χώρας ή των αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής,
  4. απόφοιτους  μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με τις πιο πάνω ειδικότητες και
  5. απόφοιτους ΙΕΚ αντίστοιχων ειδικοτήτων (όπως αναφέρθηκαν πιο πάνω) με κρατική πιστοποίηση

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 12/10/2019 έως 12/01/2020 και οι  εγγραφές έχουν ξεκινήσει (λήξη εγγραφών 7/10/2019). Όσοι  παρακολουθήσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν Πιστοποιητικό  Εξειδίκευσης στην άσκηση με στόχο την προαγωγή της υγείας από τη Σχολή  δια βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Περισσότερες πληροφορίες: http://learning.uth.gr/?p=3051


Total
0
Shares
Previous Article

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κ.Υ. Σοφάδων

Next Article

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 16-07-2019

Total
0
Share