Νέο & Καινοτόμο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών & Νέων με Αναπηρίες

kdap ilios kogia

Νέο & Καινοτόμο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών & Νέων με Αναπηρίες

Μία νέα δομή ανοίγει τις πόρτες της στην πόλη της Καρδίτσας και προετοιμάζεται ώστε να υποδεχθεί παιδιά, νέους και ενηλίκους με αναπηρίες στις εγκαταστάσεις της. Το Ήλιος ΚΔΑΠ ΜΕΑ έρχεται να συμπληρώσει κενά χρόνων που υπήρξαν στην πόλη μας, προσφέροντας καινοτόμες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Έχοντας σαν εφόδια την επαγγελματική εμπειρία 15 ετών και την προσωπική πείρα ύπαρξης ατόμων με αναπηρία στο οικογενειακό τους περιβάλλον, οι άνθρωποι του ‘Ήλιος’, είναι εδώ για να προσφέρουν ένα καινοτόμο και φιλόδοξο μαθησιακό περιβάλλον. Στο Ήλιος ΚΔΑΠ ΜΕΑ, έχουν ενταχθεί θεραπευτικές προσεγγίσεις και μέθοδοι για την Ειδική Αγωγή, οι οποίες έχουν ως στόχο τη συνολική ανάπτυξη του ατόμου με αναπηρία, με τη βοήθεια των άρτια καταρτισμένων συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι απαρτίζουν τη Διεπιστημονική Ομάδα της δομής.

Οι μαθητές του Ήλιος, χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους, εντάσσονται σε μικρές ομάδες ή σε εξατομικευμένα προγράμματα και συμμετέχουν σε δράσεις και εργαστήρια όπως:

Εικαστικές Τέχνες

Θεατρικό Παιχνίδι

Δράση ‘Όλοι διαφορετικοί – Όλοι ίσοι’

Ανάπτυξη Κοινωνικών Δεξιοτήτων

Μουσική & Χορευτική Ομάδα

Αναρρίχηση & Πεζοπορία στη Φύση

Αυτόνομη Διαβίωση

Θεραπευτική Κολύμβηση Halliwick

Θεραπευτική Ιππασία – προσέγγιση Hi.K.E.R

Κινησιοπαιδαγωγική Μέθοδος Sherborne/ Sherborne Developmental Movement (SDM)

Στα πλαίσια της υποστήριξης της εναρμόνισης της οικογενειακής ζωής, η δομή φροντίζει ώστε οι οικογένειες  να μπορούν να συμμετέχουν σε ομάδες υποστήριξης γονέων & κηδεμόνων με παιδιά με αναπηρία, έχοντας σαν στόχο την πλήρη ενσωμάτωση του ατόμου με αναπηρία στο κοινωνικό πλαίσιο.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ήλιος ήρθε για να φωτίσει τα μονοπάτια που ακολουθούν οι οικογένειες των ατόμων με αναπηρία και να παρέχει την πλήρη υποστήριξή του, με διάθεση για προσφορά, με μεράκι και μπόλικη αγάπη!


Πληροφορίες:

επικοινωνία: 6981 684 100

email: ilioskdapmea@gmail.com

διεύθ.: Λ. Δημοκρατίας 50, Καρδίτσα

fb: ilioskdapTotal
19
Shares
Previous Article
Ζητήματα ΚΔΑΠ στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων - Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων

Ζητήματα ΚΔΑΠ στη συνάντηση Δημάρχου Τρικκαίων - Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων

Next Article
Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΑΕΔ - Microsoft για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Μνημόνιο Συνεργασίας ΟΑΕΔ - Microsoft για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτωνTotal
19
Share