Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέο Ford Bronco Sport: Αλύγιστο

Νέο Ford Bronco Sport: Αλύγιστο

Νέο Ford Bronco Sport: Αλύγιστο

Το Bronco Sport δεν διακρίνεται για τη σωματική διάπλαση του μεγαλύτερου αδερφού του, Bronco, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα όσον αφορά τη δυνατότητα περιήγησης σε κακοτράχαλα εδάφη.

Παράλληλα με το επιβλητικών διαστάσεων Ford Bronco, η μπλε οβάλ μάρκα λανσάρει στην αγορά και μια πιο… εκδημοκρατισμένη και συμπαγή εκδοχή του, η οποία φέρει το διακριτικό “Sport”.

Το -αποκλειστικά- τετρακίνητο μοντέλο φέρει μήκος 4,387 m, το πλάτος του αποτυπώνεται σε 2,088 m, το ύψος σε 1,814 m, ενώ το μεταξόνιο αντιστοιχεί σε 2,670 m. Επιπροσθέτως, δεν υιοθετεί τη μέθοδο κατασκευής body-on-frame του Bronco, αλλά βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μεσαίο SUV Escape.

Ford Bronco Sport 3

 

Το μοντέλο, το οποίο προβάλλει ως ανταγωνιστής των “μικρότερων” μοντέλων της Jeep, αντλεί κίνηση από έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λτ., των 181 ίππων, ενώ υπάρχει και μια ισχυρότερη έκδοση: 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ, το οποίο αποδίδει 245 ίππους. Αμφότερες οι εκδόσεις προσφέρονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στο εσωτερικό, ως στάνταρ συναντάται κεντρική οθόνη αφής των 8 ιντσών (με σύστημα SYNC 3), ενώ για την περαιτέρω ψυχαγωγία των επιβατών φροντίζει το ηχοσύστημα B&O.

Το Ford Bronco Sport ενσωματώνει ένα ευρύ πακέτο προγραμμάτων οδήγησης, το οποίο φέρει την ονομασία G.O.A.T. και απαρτίζεται από τα Νοrmal, Eco, Sport, Slippery & Sand, Baja, Mud/Ruts, όπως και Rock Crawl. Στα «ατού» του μοντέλου συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα ρυμούλκησης έως και ενός τόνου.

Τα ανωτέρω, ωστόσο, δεν αποτελούν τα μοναδικά προσόντα του μοντέλου, καθώς μπορεί να περιηγηθεί απρόσκοπτα ακόμα και στα πιο κακοτράχαλα εδάφη.

Μεγάλο μερίδιο επιτυχίας πιστώνεται, μεταξύ άλλων, στην προηγμένη τετρακίνηση, με δυνατότητα κλειδώματος διαφορικού και διπλό συμπλέκτη στον πίσω άξονα, στα all-terrain ελαστικά (σε ζάντες 17 ιντσών), όπως επίσης και στη δυνατότητα της ανάρτησης να ανασηκώσει κατά 2,54 cm. το όχημα, παρέχοντάς του περαιτέρω απόσταση από το έδαφος.

Πηγή: newsauto

Ford Bronco Sport 2




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων με υγρά για φακούς επαφής - Λίστα

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδων με υγρά για φακούς επαφής - Λίστα

Next Article
Superleague: Με ντέρμπι αιωνίων πέφτει η αυλαία των play off

Superleague: Με ντέρμπι αιωνίων πέφτει η αυλαία των play off