Νέο Δ.Σ. στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας

Share

Συγχαρητήρια στον κ Στεργιόπουλο Μανώλη και όλα τα μέλη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας για την εκλογή τους , αυτή πιστεύω θα είναι η  ευκαιρία τους να δικαιολογήσουν τους σκοπούς της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων .ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο κ Στεργιώπουλος σε προεκλογικό άρθρο του στις 9.12.2017 μας είπε για της δράσεις της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων , που είναι πάρα πολλές και μπράβο στο Δ.Σ , αποκτήσανε γραφεία .δημιούργησαν ιστοσελίδα και ακολούθησαν σειρά εκδηλώσεων ,το φεστιβάλ τον Μάρτη του ερασιτεχνικού θεάτρου ,τον Ιούνη τα Καραισκάκεια , τον Οκτώμβη την γιορτή δημοτικού τραγουδιού ,παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες πολλές.

Μας είπε όμως και την αλήθεια ότι τα κάνανε όλα αυτά στην πόλη της Καρδίτσας διότι η πόλη αυτή έχει ταλέντο έχει στην ψυχή της τον πολιτισμό.

Και μεγάλοι χορηγοί όλων αυτών των εκδηλώσεων είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Καρδίτσας, η ΠΕΔ, το Επιμελητήριο η Ι. Μητρόπολη και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συνάμα ο κ Στεργιόπουλος μας είπε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου τα πρωτοβάθμια μέλη της Ένωσης πραγματοποιούν τις δικές τους εκδηλώσεις ηθών και εθίμων.

Και η Ένωση είναι δίπλα τους να συνδιοργανώσει μαζί τους και να βοηθήσει στη διεκπεραίωσή τους και αυτή είναι και βασική του καταστατική υποχρέωση.

Δεν μας είπε όμως ο κ Στεργιόπουλος ποια εκδήλωση συγκεκριμένα μέσα στο 2017 στήριξε η Ένωση και με ποιο τρόπο.

Και για να μιλήσω συγκεκριμένα για την Δρακότρυπα το χωριό μου που στηρίζει τόσα χρόνια την Ένωση τι έκανε και πως στηρίζε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρακότρυπας που μέσα στο 2017 έκανε πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις και μάτωσαν οι Δρακοτρυπιανοί να στηρίξουν οικονομικά αυτές της εκδηλώσεις.

Για το Μουζάκι τι έκανε η Ένωση , να σας πω εγώ 10 μέρες εκδηλώσεις για τα Καραισκάκεια 2017 και καμία καμία εκδήλωση δεν έγινε στο Μουζάκι στην έδρα του Δήμου εκεί που γεννήθηκε ο Αρχιστράτηγος ,κανένα χορευτικό δεν έμεινε σε κατάλυμα στο Μουζάκι ούτε στην Εστία με 10 ευρώ κόστος.

Η Ένωση όχι μόνο δεν στηρίζει οικονομικά τους Συλλόγους αλλά το κακό είναι ότι μονοπωλεί τους χορηγούς της περιοχής μας τέτοιων εκδηλώσεων δηλαδή την Περιφέρεια Θεσσαλίας , την ΠΕΔ, το Επιμελητήριο , την Ι. Μητρόπολη και το Υπουργείο Πολιτισμού και τι μένει για τους άλλους Συλλόγους να σας πω εγώ ότι μπορούν οι Δήμοι και το υστέρημα των δημοτών ,από αυτό  το υστέρημα  πληρώθηκε και η συναυλία του Μπάση το καλοκαίρι στην πλατεία του Μουζακίου σε αντίθεση με της συναυλίες στην Λίμνη Πλαστήρα  Σοφάδες ,Στεφανιάδα και άλλου που πληρώθηκαν από την Περιφέρεια.

Εγώ θέλω να πιστεύω ότι το νέο συμβούλιο αυτό και προσωπικά ο κ. Στεργιόπουλος Μανώλης τον οποίον δεν γνωρίζω προσωπικά, παρακολουθώ της δράσεις της Ένωσης και έχω ακούσει πάρα πολύ καλά λόγια για τον κ Στεργίοπουλο  ,θα λάβει σοβαρά όλα αυτά και το νέο Δ.Σ θα κάνει μια νέα αρχή στα πλαίσια του καταστατικού του και θα αποκεντρωθούν οι πάρα πολύ καλές και σημαντικές εκδηλώσεις που γίνονται από την Ενωση στην πόλη της Καρδίτσας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μέσω των χορηγών κυρίως της Περιφέρεια θα στηρίζει οικονομικά όλους τους συλλόγους.

Τέλος θα ήθελα προσωπικά να συγχαρώ τον κ. Γιάννη Γλυνό πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας για την εκλογή του και επειδή τον γνωρίζω καλά στηρίζω πάρα πολλά στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ένωσης.

Όπως επίσης πολλά στηρίζω στην αλλαγή αυτή στον κ. Καραβίδα Γεωργιο πρόεδρο του Συλλόγου Οξυάς και την κ. Φίλου Βάσω μέλος του Συλλόγου Μουζακίου οι οποίοι χρόνια τώρα στηρίζουν την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας, και  βέβαια από όλους τους Συλλόγους του Δήμου Μουζακίου που στηρίζουν την Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομου Καρδίτσας.

Καλές γιορτές με υγεία και δημιουργία.

Μπάλλας Ηλίας

Δείτε επίσης