Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων

remata katharismos

Νέες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 180.000 ευρώ σε ρέματα των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων

Ένα νέο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση ρεμάτων και χειμάρρων στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμοί ποταμών – Αποκατάσταση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Καρδίτσας», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

«Ακόμη ένα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο αναμένεται να υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στους Δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων το προσεχές διάστημα. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε έργα ουσίας, επενδύοντας στην πρόληψη, προστατεύοντας πολίτες, περιουσίες και υποδομές. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας και προγραμματισμό αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο διευθετεί και καθαρίζει ρέματα που είχαν χρόνια να καθαριστούν και με τα έργα της προστατεύει ζωές και περιουσίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το πρόγραμμα καθαρισμού περιλαμβάνει εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την καλύτερη αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.




Total
0
Shares
Previous Article
Sotiria Bakalakou Karditsa slide

Δήμος Καρδίτσας: Πώς ξοδεύεται η ΣΑΤΑ 2019-2020;

Next Article
apergia slide

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Απεργιακή κινητοποίηση