Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέες κλίνες και σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα για τη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

nosokomeio karditsa

Με τέσσερις κλίνες ΜΕΘ και σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα εξοπλίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Ενίσχυση της λειτουργίας ΜΕΘ του Γ.Ν. Καρδίτσας με ιατροτεχνολογιακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του είναι το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

agorastos perifereia thessalias «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημίου Καρδίτσας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, χρηματοδοτούμε με 250.000 ευρώ την προμήθεια εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τις ανάγκες της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοιού» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με  σχεδιασμό και στρατηγική, κατευθύνουμε επιπλέον χρήματα προκειμένου να ενισχύσουμε αποφασιστικά το σύστημα δημόσιας υγείας, διασφαλίζοντας ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας θα λαμβάνουν τις πλέον σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αμφισβήτηση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος εξοπλισμός

Το έργο αφορά στην ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ώστε να λειτουργεί με σύγχρονα πρότυπα και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που εμφανίζονται σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων όπως η παρούσα λόγω της πανδημίας COVID19. Σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), θα είναι πλέον σε θέση  να παρέχει αξιόπιστη και ολοκληρωμένη φροντίδα  στο κρίσιμο αυτό στάδιο της φροντίδας του ασθενούς.

Ειδικότερα ο εξοπλισμός αφορά σε:

  • Τέσσερις Νοσοκομειακές κλίνες ΜΕΘ
  • Φορητό ηλεκτροκαρδιογράφο ενσύρματο και ασύρματο
  • Βρογχοσκόπιο με πηγή φωτισμού
  • Τρεις Συσκευές παροχής οξυγόνου υψηλής ροής
  • Φορητό ηλεκτροεγκεφαλογράφο
  • Δύο Κλιματιστικές Μονάδες, κατάλληλες για το χώρο της ΜΕΘ
  • Ψυγείο φαρμάκων
  • Οθόνη παρακολούθησης θαλάμου 40 ιντσών
  • Τροχήλατο ανάνηψης
  • Τρεις Σταθμούς εργασίας για εξ αποστάσεως παρακολούθηση ασθενών
  • Μέσα ατομικής προστασίας (Στολές TYVEK, μάσκες, προσωπίδες και ποδονάρια)

Η προμήθεια του συγκεκριμένου εξοπλισμού είναι αναγκαία προκειμένου η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας να ενισχυθεί περαιτέρω στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας λόγω Covid-19. Η ταχεία ανάρρωση των νοσηλευμένων ασθενών στη ΜΕΘ αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στον πληθυσμό ευθύνης του Νοσοκομείου Καρδίτσας που είναι το σύνολο του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και αποτελεί στόχο της παρέμβασης μέσω του συγκεκριμένου έργου.




Total
0
Shares
Previous Article
Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα - Με κωδικό 6 στο 13033 για τα κομμωτήρια

Ποια μέτρα ισχύουν από σήμερα - Με κωδικό 6 στο 13033 για τα κομμωτήρια

Next Article
super market karotsi psonia

Νέα ώρα λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ – Δείτε το ωράριο