Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα συγκέντρωση νίκης της «Νέας Πορείας» & του επικεφαλής Δημάρχου Μουζακίου εκ νέου υποψήφιου Φάνη Στάθη στο Φανάρι

Fanis Stathis Fanari 2023

Νέα συγκέντρωση νίκης της «Νέας Πορείας» & του επικεφαλής Δημάρχου Μουζακίου εκ νέου υποψήφιου Φάνη Στάθη στο Φανάρι

Τη δεύτερη κεντρική ομιλία του ενόψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, έκανε σήμερα (Πέμπτη 5/10) το βράδυ, στην έδρα του πρώην Δήμου Ιθώμης, στο Φανάρι, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πορεία» Δήμαρχος Μουζακίου και εκ νέου Υποψήφιος Φάνης Στάθης.

Και αυτή η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από δυναμικότητα, που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τη νικηφόρα πορεία του Συνδυασμού προς τις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής.

Ο κ. Στάθης έγινε και πάλι δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του όμορφου παραδοσιακού χωριού και της γύρω περιοχής, οι οποίοι τον αγκάλιαζαν και του εξέφραζαν τη σιγουριά τους ότι θα επανεκλεγεί Δήμαρχος και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό!

Ο ίδιος τους ευχαρίστησε με χαρά και τους υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει τη μεγάλη αγάπη που του δείχνουν με ακόμη περισσότερα έργα τη νέα πενταετία.

Κατά την ομιλία του που σημειωτέον διακόπτονταν συχνά από παρατεταμένα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, ο κ. Στάθης παρουσίασε βασικές παραμέτρους του έργου που έγινε στο Δήμο και ειδικά στην Κοινότητα την τελευταία τετραετία, ενώ μίλησε και για το πρόγραμμα της νέας δημοτικής θητείας 2023 – 2028.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις συνεχείς κρίσεις (πανδημία, ενεργειακό, φαινόμενα Ιανού, Ντάνιελ κ.α.) που αντιμετώπισε η Διοίκησή του, αλλά όχι μόνο στάθηκε στο ύψος των έκτακτων περιστάσεων βοηθώντας τον κόσμο και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, αλλά δρομολόγησε και υλοποίησε πλήθος μικρών και μεγάλων έργων η παρεμβάσεων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες ήταν ο μηδενισμός των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και αγροτικής οδοποιίας, κατασκευή νέων σύγχρονων παιδικών χαρών, άσκηση έντονων πιέσεων για αποκαταστάσεις όπως ο νέος περιφερειακός, το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, οι γέφυρες Μπαλάνου – Καραϊσκάκη – Αργύρη, η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στο Δήμο (13 εκατ. ευρώ), η αντικατάσταση στεγών σε όλα τα σχολεία και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις τους, τα έργα ΣΑΤΑ (μεταξύ αυτών πλακόστρωτα, πλατεία στο Φανάρι, υποδομές και τεχνικά σε Πύργο Ιθώμης, Καππά, Χάρμα, Ελληνόπυργο κ.α.), η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων, δεκάδες μελέτες για έργα «πράσινης μετάβασης», ψηφιακού μετασχηματισμού, περιβαλλοντικά, προαγωγής του πολιτισμού και του αθλητισμού, εκπαίδευσης, υποστήριξης αδύναμων συνανθρώπων μας και των πλημμυροπαθών σε συνεργασία με την Εκκλησία, πολλούς εθελοντές και οργανώσεις.

«Βέβαια – πρόσθεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος – υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και θα γίνουν μετά την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μας προς τη «Νέα πορεία» στις κάλπες .

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

Αναφερόμενος στις ενέργειες της επόμενης μέρας των δημοτικών εκλογών, ο κ. Στάθης τόνισε πως ο συνδυασμός του έχει ολοκληρωμένο, συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα έργων και δράσεων για την επόμενη πενταετία. Ωστόσο, – όπως είπε –, προτεραιότητα έχουν οι πλημμυροπαθείς που μέσα σε μια νύχτα έχασαν το βιός τους και βρέθηκαν χωρίς σπίτια και δουλειές.

Έτσι, αμέσως μετά τις εκλογές, εφόσον ανανεωθεί η εντολή διοίκησης από τους δημότες προς τη «Νέα Πορεία»,  θα λάβει άμεσα γενναία μέτρα ανακούφισης των πληγέντων όπως αυτά που ήδη ανακοινώθηκαν. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διεκδίκησης έκτακτων χρηματοδοτήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία για τις αναγκαίες αποκαταστάσεις, για τη γρήγορη καταβολή των αποζημιώσεων και της κρατικής αρωγής και για την εκτέλεση επιτέλους απολύτως απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος και εκ νέου Υποψήφιος, έβαλε στο «κάδρο» των διεκδικήσεων και την περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει την αρμοδιότητα των ποταμών. Ενώ, άφησε σαφείς αιχμές για «πόλεμο λάσπης» που δέχεται σε όλη την προεκλογική περίοδο από τους πολιτικούς αντιπάλους του, μιας και όπως είπε «δεν έχουν κανένα πολιτικό επιχείρημα ούτε σχέδιο διοίκησης σε αντίθεση με τη «Νέα Πορεία» που έχει αποδείξει κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία τις άριστες επιχειρησιακές ικανότητές της και ήδη δημοσιοποίησε το πρόγραμμά της που είναι συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο».

Ο κ. Στάθης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως η Διοίκηση του Δήμου έχει ανάγκη από ανθρώπους σοβαρούς, έντιμους, υπευθύνους, εργατικούς. «Εμείς – πρόσθεσε – κρατήσαμε στα δύσκολα το Δήμο όρθιο και τον θέσαμε σε τροχιά ανάπτυξης. Εμπιστευτείτε μας ξανά και εμείς θα σας επιστρέψουμε τη στήριξή σας στο πολλαπλάσιο.  Σας εγγυόμαστε πως ο Δήμος Μουζακίου θα πραγματοποιήσει ασφαλή Νέα Πορεία προς το Αύριο, διότι ο Συνδυασμός μας αποτελείται από άξια, έμπειρα, με σημαντικές γνώσεις και ικανότητες στελέχη».

Υπογραμμίζεται πως ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους Φαναριώτες που άνοιξαν την αγκαλιά τους και φιλοξένησαν δεκάδες πλημμυροπαθείς για πολλές ημέρες, προσφέροντάς τους στέγη, τροφή και ότι άλλο χρειάζονταν για να απαλύνει τον πόνο τους απο το ισχυρό σοκ της τρομερής καταστροφής που υπέστησαν.

Την Παρασκευή (7/10/2023), στις 9 το βράδυ, ο Φάνης Στάθης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού στο Μουζάκι, η οποία και θα κλείσει τον μεγάλο κύκλο των επισκέψεων και περιοδειών του στο Δήμο Μουζακίου για τις δημοτικές εκλογές.
Total
0
Shares