Νέα έργα αγροτοδασικής οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ

agrotikos dromos 2023 plastira

Νέα έργα αγροτοδασικής οδοποιίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ

Υπεγράφη στο Δημαρχείο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα από το δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο και την εργολάβο κ. Δέσποινα Μπριάνα σύμβαση ποσού 153.989,54 € (με Φ.Π.Α.) για το έργο «Βελτίωση δασικών δρόμων για αντιπυρική προστασία» με μέση έκπτωση 15,00%. Πρόκειται  για έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Π.Α.Α. 2014-2020 και συγκεκριμένα οι πιστώσεις προέρχονται από  Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα θα γίνουν βελτιώσεις σε 25,2 χιλιόμετρα δασικών δρόμων με τσιμεντοστρώσεις, χαλικοστρώσεις, διανοίξεις τάφρων, ιρλανδικές διαβάσεις και  κατασκευή οχετών στις τοπικές κοινότητες Πεζούλας, Φυλακτής, Νεοχωρίου, Μορφοβουνίου, Λαμπερού, Κερασιάς.

Δήλωση του δημάρχου Παναγιώτη Νάνου: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε τον δασικό μας πλούτο με έργα όπως η βελτίωση του δασικού δικτύου για την αντιπυρική προστασία. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της συντήρησης των αγροτικών και δασικών δρόμων που η νέα δημοτική αρχή έθεσε σε υψηλή προτεραιότητα. Θυμίζω ότι σύντομα θα συμβασιοποιηθούν δύο σημαντικά έργα αγροτοδασικής οδοποιίας: α) της αμπελουργικής ζώνης Μοσχάτου – Μεσενικόλα – Μορφοβουνίου, (ύψους 1,3 εκ. ευρώ) και β) της βελτίωσης του δικτύου Νεβρόπολης (ύψους 500 χιλ. ευρώ), επενδύσεις που δημιουργούν ισχυρές υποδομές για την πυροπροστασία, αλλά και την αγροτική οικονομία».
Total
0
Shares