Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα εφαρμογή του Δήμου Λαρισαίων για τον εντοπισμό κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και γυάλινων συσκευασιών

Νέα εφαρμογή του Δήμου Λαρισαίων για τον εντοπισμό κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και γυάλινων συσκευασιών

Νέα εφαρμογή του Δήμου Λαρισαίων για τον εντοπισμό κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και γυάλινων συσκευασιών

Μια νέα εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου Λαρισαίων να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορούν να ανακυκλώσουν είδη ιματισμού (ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη από ύφασμα και δέρμα) και γυάλινες συσκευασίες (άδεια γυάλινα μπουκάλια).

Ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί πλοηγηθεί στο χάρτη του Δήμου Λαρισαίων και να εντοπίσει τις ακριβείς θέσεις όπου βρίσκονται οι κάδοι ανακύκλωσης Ειδών Ιματισμού και οι κώδωνες Ανακύκλωσης Γυάλινων Συσκευασιών.

Πολύ χρήσιμο είναι το εργαλείο αναζήτησης των πιο κοντινών στον πολίτη κάδων ανακύκλωσης των προαναφερόμενων υλικών, μέσα στην ακτίνα της επιλογής του, εισάγοντας μια διεύθυνση ενδιαφέροντος ή δίνοντας την τοποθεσία του εφόσον χρησιμοποιεί την εφαρμογή από κινητό τηλέφωνο.  (Προκαθορισμένη τιμή της ακτίνας αναζήτησης είναι τα 500 μέτρα, ελάχιστη επιλογή τα 250 μέτρα, μέγιστη τα 5.000 μέτρα).

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύχρηστη εφαρμογή, η οποία είναι προϊόν συνεργασίας του Τμήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και του Γραφείου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) της Δ/νσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Λαρισαίων.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με PC και κινητά τηλέφωνα απευθείας στο σύνδεσμο: https://gis.larissa-dimos.gr/portal/home/ ή

στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa.gov.gr/el/ και στη συνέχεια από το μενού e-Υπηρεσίες στη διαδρομή GIS – Πύλη Γεωγραφικών Δεδομένων– Ανακύκλωση Γυαλιού & Ιματισμού

Νέα εφαρμογή του Δήμου Λαρισαίων για τον εντοπισμό κάδων ανακύκλωσης ιματισμού και γυάλινων συσκευασιών

Οι κάδοι ανακύκλωσης ειδών ιματισμού, που σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία αλλάζουν το χρώμα τους σε μωβ, βρίσκονται πλέον σε όλη την έκταση του Δήμου και η πύκνωση του δικτύου συνεχίζεται σταδιακά λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και την ανταπόκριση των κατοίκων ανά περιοχή.

Στους κάδους αυτούς οι δημότες μπορούν να ρίξουν όσα ρούχα, υποδήματα, υφασμάτινα ή δερμάτινα αξεσουάρ, οικιακά λευκά είδη ακόμη και λούτρινα παιχνίδια τους είναι πλέον άχρηστα.

Ανακυκλώνοντας τα είδη ιματισμού, εκτός από το περιβαλλοντικό όφελος, υπάρχει επιπλέον ανταποδοτικό όφελος προς τους δημότες. Συγκεκριμένα, η συνεργαζόμενη εταιρεία ανακύκλωσης προσφέρει σε τριμηνιαία βάση είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Δήμος Λαρισαίων τοποθετεί τους μπλε κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια, καφέ-μπαρ, κ.ά. τα οποία έχουν σημαντική παραγωγή σε γυάλινες φιάλες. Οι κώδωνες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, επομένως και ο κάθε πολίτης μπορεί να μεταφέρει εκεί γυάλινες συσκευασίες, όπως άδεια μπουκάλια ή βαζάκια. Το πλεονέκτημα της χωριστής συλλογής γυαλιού βρίσκεται στο γεγονός ότι το άδειασμα των κωδώνων γίνεται με ειδικό όχημα-γερανό απευθείας σε μονάδα ανακύκλωσης γυαλιού και έτσι δεν κινδυνεύουν  να τραυματιστούν από θραύσματα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή ή στη χειρωνακτική διαλογή που γίνεται στο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών), όπως είναι πιθανό να συμβεί με την απόρριψη γυαλιού στο μπλε κάδο των τεσσάρων ρευμάτων ανακύκλωσης.

Επίσης, με τη χρήση του μπλε κώδωνα κάνουμε ένα βήμα προς τη διαλογή στην πηγή ξεχωριστών ρευμάτων ανακυκλώσιμων συσκευασιών, όπως επιτάσσει η πρόσφατη νομοθεσία, για πιο αποτελεσματική ανακύκλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Λαρισαίων,

τηλ.: 2410680200, e-mail: perivalon@larissa.gov.gr.




Total
0
Shares
Previous Article
Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία

Στην κεντρική πλατεία τα rapid tests στους Σοφάδες την Παρασκευή 1/4/2022

Next Article
Βάσω Κατράκη – Ζιζή Μακρή: Συνάντηση δυο καλλιτεχνών με αφορμή μια έκθεσηΛάρισα: Εγκαίνια της έκθεσης «Ζιζή Μακρή - Βάσω Κατράκη: Ταξίδι στην Κίνα του Μάο»

Λάρισα: Εγκαίνια της έκθεσης «Ζιζή Μακρή - Βάσω Κατράκη: Ταξίδι στην Κίνα του Μάο»

Related Posts