Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα δεδομένα οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε τρικαλινούς και Γερμανούς

Νέα δεδομένα οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε τρικαλινούς και Γερμανούς, συζητήθηκαν το Σάββατο στα Τρίκαλα. Η αδελφοποίηση του Δήμου Τρικκαίων με τον Δήμο του Castrop – Rauxel προωθείται και σε επίπεδα ουσιαστικής συνεργασίας. Στόχος, να υπάρξει πραγματική αδελφοποίηση ανάμεσα στους πολίτες των δύο χωρών, με τη βελτίωση και των οικονομικών σχέσεων.

Ετσι, ο Γερμανός βουλευτής του SPD κ. Frank Schwabe – τοπικός βουλευτής του γερμανικού Δήμου – συναντήθηκε και πάλι με τον Δήμαρχο Τρικκαίων. Κύριο θέμα συζήτησης με τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, η δυνατότητα ανάπτυξης ουσιαστικών εμπορικών σχέσεων ανάμεσα σε επιχειρήσεις των δύο περιοχών. Παρών, εξάλλου, στη συζήτηση, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίης Γιαγιάκος, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος πιο συγκεκριμένα στοιχεία.

Η νέα επαφή του κ. Schwabe με τον Δήμο Τρικκαίων περιστράφηκε και σε θέματα προσφυγικού. Περιγράφηκε η κατάσταση στις δύο χώρες, ενώ επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για την τωρινή κατάσταση, καθώς η στάση του Δήμου Τρικκαίων να αποτελεί το παράδειγμα εφαρμογής καλών πρακτικών.

Οι δύο Δήμου, εξάλλου, έχουν συσφίγξει τις σχέσεις τους σε αρκετά επίπεδα, όπως πιστοποίησε η παρουσία του τρικαλινού γιατρού – διαμένοντος στο Castrop – Rauxel – κ. Κ. Μπούλμπου, κινητήριου μοχλού της αποστολής φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Επίσης, στη συνάντηση παρέστη και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

svab




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχαριστήρια επιστολή Ευαγγελίας Μπακλαβά

Next Article

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας