Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα αντιπλημμυρικά έργα 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ρέματα και χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας

remata ergasies

Νέα αντιπλημμυρικά έργα 1,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ρέματα και χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας

Νέα αντιπλημμυρικά έργα  συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου  ευρώ  ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  υπογράφει το  επόμενο διάστημα τη σύμβαση   του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Λάρισας» που περιλαμβάνει  σημειακές παρεμβάσεις σε τουλάχιστον 9  λεκάνες απορροής για την προστασία από πλημμυρικά  φαινόμενα.

 «Σε συνεργασία με τους  Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς  συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, παρεμβαίνοντας παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο για την στενή συνεργασία που οδηγεί σε χρήσιμα έργα για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των ανθρώπινων αγαθών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

Οι θέσεις παρέμβασης

Το νέο έργο περιλαμβάνει:

-Καθαρισμό ρεμάτων – χειμάρρων με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την  αφαίρεση  φερτών, απορριμμάτων, μπαζών καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση κάθε είδους βλάστησης που  δημιουργεί δυσχέρεια στη ροή.

-Αποκατάσταση υποχώρησης αναχωμάτων χειμάρρων και υδατορεμάτων.

Ενδεικτικά, οι θέσεις παρέμβασης:

-κεντρική κοίτη του ποταμού Σαραντάπορου από την συμβολή του με το Βούλγαρη μέχρι το Χάνι Χατζηγώγου  ( γέφυρα επί της οδού Ελασσόνας- Κοζάνης)

-το τμήμα της κεντρικής κοίτης του ποταμού Βούλγαρη από τη συμβολή του με τον Τιταρήσιο  (γέφυρα Κεφαλόβρυσου επί της οδού Ελασσόνας -Κρανέας) μέχρι τη γέφυρα Κοκκινόγης ( επί της οδού Ελασσονας-Κατερίνης) και του επαρχιακού δρόμου Κοκκινόγης Κοζάνης).

-το τμήμα της κεντρικής κοίτης του χειμάρρου Ελασσονίτικος από την περιοχή Αμουρίου (συμβολή με Τιταρήσιο) μέχρι την Ελασσόνα ( γέφυρα πάνω από την Ελασσόνα  επί της οδού Ελασσόνας Κοζάνης).

-το τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Παλαιοσυκιώτη  από τη γέφυρα μέχρι την συμβολή του με τον χείμαρρο Βούλγαρη.

-το τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Τράφος από την περιφέρεια Αμουρίου μέχρι τη γέφυρα επί της Εθν. Οδού Λάρισας- Ελασσόνας ( περιοχή Δομενίκου).

-χείμαρρος Τιταρήσιος: το τμήμα της κεντρικής κοίτης από τα όρια των Κοινοτήτων Βαλανίδας-Κρανέας μέχρι τη συμβολή του με τον Πηνειό ποταμό. Για τους συμβάλλοντες στην κεντρική κοίτη, τα τμήματα αυτών από το δρόμο Βλαχογιαννίου-Συκέας μέχρι την κεντρική κοίτη.

-χείμαρρος Αμυγδαλής-Καλαμακίου  τα κατάντη, με όριο το δρόμο Αμυγδαλής-Καλαμακίου.

-λεκάνη απορροής Ομολίου-Στομίου: για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις τα κατάντη του δρόμου Λάρισας-Ομολίου-Στομίου-Καρίτσας και τα ανάντη σε μήκος 100 μέτρων.

-λεκάνη απορροής Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Αετολόφου:   όριο για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις στο κάτω όριο των οικισμών Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Νερομύλων.




Total
0
Shares
Previous Article
Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Δημήτρης Παπακωστας: Μια η Αλήθεια για δρόμο Θεσσαλικα Βραγκιανά - Ρόγκια: Τα παιδιά μας σε λασπόδρομους !

Next Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Aποκαλυπτική συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, για τη λειτουργία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…