Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Νέα αυστηρά μέτρα ενόψει Πάσχα – Διπλασιασμός προστίμων και αφαίρεση πινακίδων

πρόστιμα - κορονοϊός

Νέα αυστηρά μέτρα ενόψει Πάσχα – Διπλασιασμός προστίμων και αφαίρεση πινακίδων

«Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και στους παράδρομους σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία καθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό και πρόσθεσε: «Το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς».

«Στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται και δεν θα επιβιβάζεται κανείς χωρίς Ε1 και χαρτί που θα αποδεικνύει τον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως «όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωση της μόνιμης κατοικίας και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων».

«Εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

cnn




Total
0
Shares
Previous Article
Peristera slide perifereia

Ευρωπαϊκές διακρίσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς

Next Article
maskes

Στα άδυτα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οι ήρωες που φτιάχνουν προσωπίδες για τα νοσοκομεία

Related Posts