Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Ανδρέας Ξανθός: «Υπάρχει μία υγειονομική τραγωδία σε εξέλιξη και η κυβέρνηση προσπαθεί να την υποβαθμίσει»

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επίσκεψη του τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. του κόμματος στις δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Επίσκεψη σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας πραγματοποίησε ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέα Ξανθός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Καρδίτσας του κόμματος, Σπύρο Λάππα, τον συντονιστή της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αποστόλη Μπουγουλιά και μέλη του κόμματος.

Ο Ανδρέας Ξανθός περιόδευσε, αρχικά, στο Κ.Υ. Παλαμά και στην 1η ΤΟΜΥ Καρδίτσας, όπου συζήτησε με το προσωπικό για θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των δύο δομών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου συναντήθηκε αρχικά με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και στη συνέχεια συζήτησε με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, οι οποίοι τόνισαν τις ελλείψεις και την απουσία στήριξης που βιώνουν κατά την μάχη τους με την πανδημία.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το ΕΣΥ στην τύχη του, το ανθρώπινο δυναμικό έχει ξεπεράσει τις ψυχοσωματικές αντοχές του και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι δίνουν σκληρή μάχη για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα Υγείας και να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες. Είναι, όμως, μια άνιση μάχη και η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της δεν βελτιώνει, αλλά επιδεινώνει τη κατάσταση. Ακολουθεί μια πολιτική υπονόμευσης δημόσιων δομών Υγείας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Παίδων Πεντέλης, ένα τριτοβάθμιο παιδιατρικό νοσοκομείο που αναστέλλει τη λειτουργία του και μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο. Άλλα μεγάλα εξειδικευμένα νοσοκομεία της Αθήνας γίνονται επίσης αποκλειστικά COVID-19 και σταματούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασθενείς με άλλα νοσήματα, οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «υπάρχει μια υγειονομική τραγωδία σε εξέλιξη, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει διακινώντας σενάρια που λένε ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της πανδημίας, ενώ οι προβλέψεις του Π.Ο.Υ. λένε το ακριβώς αντίθετο. Χρειάζεται μια γενναία παρέμβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, ένα σήμα που θα ενισχύσει το ηθικό των ανθρώπων, θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας και αμοιβής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και θα δώσει μια προοπτική αναβάθμισης στο ΕΣΥ συνολικά. Η κυβέρνηση δεν έχει τέτοιο σχέδιο, θεωρεί την πανδημία μια μπόρα περαστική και δεν θέλει να δεσμευτεί σε μια μονιμότερου χαρακτήρα στήριξη στο σύστημα Υγείας. Θεωρώ ότι η πραγματικότητα στο ΕΣΥ, οι ακάλυπτες ανάγκες, οι ανισότητες, τα προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων, η οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για την πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας ενισχύει το αίτημα αλλαγής πορείας στα πολιτικά πράγματα και μιας νέας διακυβέρνησης με άλλες προτεραιότητες, όπου η δημόσια περίθαλψη θα είναι μία από αυτές».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Ο πρώην υπουργός Υγείας επεσήμανε ακόμα πως «δυστυχώς, το υπόλοιπο κομμάτι της ιατρικής φροντίδας σε όλη τη χώρα έχει πάει πάρα πολύ πίσω. Τώρα το ΕΣΥ αδυνατεί να καλύψει αξιοπρεπώς και τους ασθενείς με COVID-19 με πολλούς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και λόγω της προνομιακής συμφωνίας του ιδιωτικού τομέα με την κυβέρνηση έχουμε και το φαινόμενο λίστας αναμονής για απλό κρεβάτι COVID-19. Έχουμε μια τραγική υγειονομική διαχείριση, η οποία εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένη και γι’ αυτό ενισχύεται το αίτημα αλλαγής στρατηγικής και αλλαγής πολιτικών προτεραιοτήτων».

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα και δεν μπορεί από ό,τι φαίνεται ούτε τα στοιχειώδη να διασφαλίσει. Είναι απαράδεκτο εδώ και έναν χρόνο να είναι διοικητικά ακέφαλο το Νοσοκομείο Καρδίτσας, να υπάρχει η επικουρική διοίκηση από τον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι λόγοι -αν υπάρχουν ενδοκυβερνητικές ή εσωκομματικές κόντρες- η ουσία όμως είναι ότι σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης ένα δημόσιο νοσοκομείο πρέπει εκτός από προσωπικό, υποδομές, ενίσχυση με επιπλέον πόρους πρέπει να έχει και μια σοβαρή διοίκηση που θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρδίτσας: Επίσκεψη Ανδ. Ξανθού σε δομές Υγείας του νομού Καρδίτσας

Τον Ανδρέα Ξανθό συνόδευσαν, επίσης, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου, ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, το μέλος της Ν.Ε. Καρδίτσας του κόμματος, Θωμάς Καλιάς, ο συντονιστής της Ο.Μ. Παλαμά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κώστας Αρχοντής και άλλα μέλη του κόμματος. Παρόντες στις επαφές του πρώην υπουργού ήταν ο γιατρός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νίκος Μιχαλάκης, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας, Βάιος Βαρελάς, ο παλιός γιατρός του νοσοκομείου, Ν. Καραγιώτας.

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Κωνσταντίνος Αγόρης
Total
0
Shares