Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να μην χαθούν οι ρυθμίσεις στις εφορίες ζητάει η Ασημίνα Σκόνδρα

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Να μην χαθούν οι ρυθμίσεις στις εφορίες ζητάει η Ασημίνα Σκόνδρα

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία του Κορωνοϊού, στις πληρωμές δόσεων στην εφορία, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Η κ. Σκόνδρα, καταθέτοντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, εκφράζει τον προβληματισμό της για το αδιέξοδο, που αντιμετωπίζουν δεκάδες συμπολίτες μας.

Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι: «Η αρρυθμία της λειτουργίας του τραπεζικού κλάδου και του Δημοσίου το περασμένο τρίμηνο, είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί οφειλέτες – επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα – να μην καταβάλουν έγκαιρα τις δόσεις, με αποτέλεσμα να απενταχθούν από  υφιστάμενες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου. Αυτό μπορεί να διορθωθεί, ώστε και το κράτος να συνεχίζει κανονικά την είσπραξη οφειλών και οι δικαιούχοι προγενέστερων ρυθμίσεων, να μην χάσουν τον διακανονισμό πού είχαν με τις εφορίες.»

Η ερώτηση της κ. Σκόνδρα έχει ως εξής:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών 

Θέμα: Επανένταξη οφειλετών σε ρυθμίσεις που χαθήκαν κατά την περίοδο της πανδημίας

Κύριε Υπουργέ,

Η επέλαση του κορωνοϊού και το lockdown, δημιούργησαν νέες οφειλές προς την εφορία από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζομένους και ιδιοκτήτες ακινήτων. Η έκτακτη ρύθμιση της εφορίας που ανακοινώθηκε επισήμως από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προβλέπει την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων, που γεννήθηκαν στην εποχή του κορωνοϊού, σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

Ωστόσο, τους μήνες αυτούς, δημιουργήθηκε πρόβλημα και σε οφειλέτες, οι οποίοι είχαν ήδη ενταχθεί σε προγενέστερη ρύθμιση και λόγω της πανδημίας δεν κατέβαλαν δύο (2) ή και περισσότερες δόσεις. Η καθυστέρηση προέκυψε από την αρρυθμία λειτουργίας του τραπεζικού κλάδου και του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι εν λόγω οφειλέτες, να απενταχθούν από την ρύθμιση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, το καθεστώς αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω του κορωνοϊού προβλέπει χρονικό περιθώριο έως το φθινόπωρο, ερωτάστε κ. Υπουργέ:

  • Προτίθεστε να προχωρήσετε σε νομοθετική πρωτοβουλία, για τους οφειλέτες που βρίσκονταν σε ρύθμιση και έχασαν το δικαίωμα αυτό, ώστε η ρύθμιση να επανέλθει στην αρχική της μορφή και να μπορέσουν να συνεχίσουν την καταβολή των δόσεων τους κανονικά;



Total
0
Shares
Previous Article
Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πευκοφύτου "Η ΝΕΒΡΟΒΟΥΝΙΣΤΑ" προς την επιχείρηση ΙΔΕΟΡΑΜΑ στο Μουζάκι

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πευκοφύτου "Η ΝΕΒΡΟΒΟΥΝΙΣΤΑ" προς την επιχείρηση ΙΔΕΟΡΑΜΑ στο Μουζάκι

Next Article
karagiannis nikos athanatos kostas

Συνάντηση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη με τον Διοικητή του ΚΕΣΝ

Related Posts