Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να δοθεί άμεσα λύση για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων της περιφέρειας, που εκτελούν εξωτερική εργασία

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Να δοθεί άμεσα λύση για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων της περιφέρειας, που εκτελούν εξωτερική εργασία

Οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη Λαική Συσπείρωση, στηρίζουν την κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (την Τρίτη 21/2/23) και τα δίκαια αιτήματά τους για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία.

Είναι απαράδεκτο οι εργαζόμενοι να χρηματοδοτούν από την τσέπη τους την μετακίνησή τους για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, που υπηρετούν, αφού η πλειοψηφία των μετακινήσεων σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα, αφού οι υπηρεσίες διαθέτουν ελάχιστα υπηρεσιακά οχήματα και οδηγούς ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.

Η αποζημίωση των υπαλλήλων, που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο ούτε τα έξοδα των καυσίμων (0,15 €/χιλ.), στις δε κινήσεις σε απόσταση κάτω από 50 χιλ, στις λεγόμενες δηλαδή κινήσεις «εντός έδρας» η κατανάλωση καυσίμου και η επιβάρυνση του αυτοκινήτου είναι εντελώς δυσανάλογη,

Η χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, όπου αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν δεν εξυπηρετεί αφού δεν καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης σε όλη την έκταση των Τομέων ευθύνης. Επιπλέον απαιτείται η «προπληρωμή» τους και ένας τεράστιος όγκος χαρτιών για να καλυφθεί ένα τμήμα των εξόδων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και των περιφερειακών αρχών όλης της χώρας, που δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυση του προβλήματος, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων (Ομοσπονδία, Σύλλογοι), αλλά και της Λαικής Συσπείρωσης, που έχει θέσει το θέμα τόσο στα Περιφερειακά Συμβούλια, όσο και στο Δ.Σ της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, επανειλημμένα απο τον Μάιο του 2022.

Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν πλέον. Να δοθεί άμεσα λύση για την αποζημίωση των μετακινήσεων των υπαλλήλων της περιφέρειας Θεσσαλίας, και όλης της χώρας, που εκτελούν εξωτερική εργασία.

  • Χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» για τις «εντός έδρας» κινήσεις, εντός της έδρας – πόλης της υπηρεσίας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους (πάγια οδοιπορικά), που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των υπηρεσιών τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Κοινωνικοί Σύμβουλοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης, των ΔΑΟΚ,  Λαϊκές Αγορές κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.
  • Αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης (0,15 λεπτά/χιλμ), στις περιπτώσεις χρήσης Ι.Χ αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας κατ’ ελάχιστο στα 0,40 €/χλ.
  • Προπληρωμή όλων των εξόδων και αποζημιώσεων κίνησης. Απλοποίηση των δικαιολογητικών όλων των σχετικών διαδικασιών για την κάλυψη και πληρωμή όλων των οδοιπορικών-εισιτηρίων-αποζημιώσεων για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων.
  • Διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας ανά έτος για όλες τις ειδικότητες.
  • Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης κατά 50%. Οι ημερήσιες αποζημιώσεις των 40 € ή 20 ή 10 κατά περίπτωση αποτελεί εμπαιγμό για τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Αναπροσαρμογή της ανώτατης αποζημίωσης ξενοδοχείων, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.
  • Να θεωρείται εκτός έδρας μετακίνηση, η μετακίνηση σε νησί και η άνω των τριάντα χιλιομέτρων για την ηπειρωτική χώρα. Να θεωρείται ως έδρα του μισθωτού ο τόπος όπου παρέχει την εργασία του και σε κάθε περίπτωση ο πραγματικός τόπος εκκίνησης της μετακίνησης του.
  • Να μειωθεί η χιλιομετρική απόσταση στα 120 χλμ ως προϋπόθεση κάλυψης εξόδων διανυκτέρευσης.
  • Ιδιαίτερα για τις νησιωτικές περιοχές, να θεωρείται ως εκτός έδρας με ολόκληρη αποζημίωση η μετακίνηση σε νησί. Να αποζημιώνεται η δαπάνη μεταφοράς ανεξαρτήτως κατηγορίας πλοίου (συμβατικό ή ταχύπλοο). Να προσαυξάνεται κατά 30% η δαπάνη διανυκτέρευσης στα νησιά, την τουριστική περίοδο (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο)
  • Αύξηση της ποσότητας καυσίμων που δικαιούνται τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατά 50% (κατάργηση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010).
  • Προμήθεια υπηρεσιακών αυτοκινήτων και προσλήψεις οδηγών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν και θα δημιουργηθούν στη συνέχεια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

20.2.2023




Total
0
Shares
Previous Article
REPowerEU: Από την κρίση στη λύση - Διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

REPowerEU: Από την κρίση στη λύση - Διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Next Article
Κοπή της βασιλόπιτας στην Τοπική Κοινότητα Στουρναρείκων

Κοπή της βασιλόπιτας στην Τοπική Κοινότητα Στουρναρείκων

Related Posts