Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Να χρηματοδοτηθεί ο δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

Ανοιχτή επιστολή των Δημάρχων Μουζακίου κ. Κωτσού και Πλαστήρα κ. Τσιαντή προς το Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε

Κοιν.:  Βουλευτές Ν. Καρδίτσας

Kotsos-mouzakinews

Επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε απέστειλαν από κοινού οι Δήμαρχοι Μουζακίου κ. Κωτσός και Πλαστήρα κ. Τσιαντής εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τα έργα που ανακοίνωσε στην Καρδίτσα από τα οποία απουσιάζει ο άξονας Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα, παρότι υπάρχει έτοιμη μελέτη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

tsiantis

Η επιστολή των δύο δημάρχων είναι η παρακάτω:

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τα έργα που ανακοινώσατε και αφορούν  το Νομό Καρδίτσας, αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε την παντελή απουσία διαβούλευσης με τους τοπικούς εταίρους αναφορικά μ’ αυτά και όπως είναι φυσικό σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπου ο σχεδιασμός γίνεται από το κέντρο, να αγνοούνται βασικά ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την τοπική ανάπτυξη.

Με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι σ’ αυτά δεν περιλαμβάνεται ένα σοβαρό έργο που αφορά όχι μόνο το Νομό Καρδίτσας, αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία

Αναφερόμαστε στον οδικό άξονα Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα που ενδιαφέρει το σύνολο της Δυτικής Θεσσαλίας και όχι μόνο, καθώς ενώνει τρεις υψηλού επιπέδου τουριστικούς προορισμούς όπως είναι τα Μετέωρα, το Περτούλι και η Λίμνη Πλαστήρα.

Ο κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου θα πυροδοτήσει την τουριστική ανάπτυξη των προαναφερόμενων περιοχών καθώς θα επιτρέψει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ενδιαφερομένων τουριστών.

Εδώ να επισημάνουμε ότι ο τωρινός δρόμος που συνδέει το Μουζάκι με τη Λίμνη Πλαστήρα είναι άκρως επικίνδυνος λόγω στενότητας του οδοστρώματος και κυρίως λόγων των μεγάλων κατολισθητικών φαινομένων που μονίμως διακόπτουν την κυκλοφορία στο ύψος της Κερασιάς.

Η επικινδυνότητα, λόγω κατολισθήσεων και στενότητας του υπάρχοντος δρόμου, αλλά και η τεράστια σημασία που έχει ο άξονας στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Δυτική Θεσσαλία επιβάλλουν την άμεση ένταξη και χρηματοδότηση της κατασκευής του δρόμου.

Παράλληλα να θυμίσουμε ότι στη  διάθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκεται η ολοκληρωμένη μελέτη για τον οδικό άξονα Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα η οποία χρηματοδοτήθηκε από το ΕΑΠΝΑ 2 με συνολικό προϋπολογισμό έργου τα 8.500.000 ΕΥΡΩ

Είμαστε βέβαιοι ότι και εσείς κατανοείτε τη σπουδαιότητα του οδικού άξονα Μουζακίου Λίμνης Πλαστήρα και θα μεριμνήσετε για την υλοποίηση της μελέτης  που έχει πλήρη ωριμότητα διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας.

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ   ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΤΣΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ

 




Total
0
Shares
Previous Article

Δέκα μύθοι για τον καρκίνο του μαστού

Next Article

Για δεύτερη χρονιά στα Τρίκαλα η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Related Posts