Να αποζημιωθούν οι αγρότες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου

.. ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Επιστολή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Στουπή απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου ζητώντας να προχωρήσει η υπηρεσία του σε γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες από τις υπερβολικές βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Κωτσός επισημαίνει:

«Οι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου  που έπληξαν το σύνολο των βαμβακοκαλλιεργιών έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους αγρότες του Δήμου Μουζακίου καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της παραγωγής τους και δημιουργώντας ανασφάλεια για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η καταστροφή σε αρκετές περιπτώσεις είναι μεγάλη έως ολοκληρωτική σε πολλές περιπτώσεις, καθώς η συγκομιδή του προϊόντος κρίνεται ουσιαστικά αδύνατη.
Παράλληλα, εκατοντάδες αγρότες θα υποστούν ζημιές πολύ πάνω του 50% της αναμενόμενης παραγωγής.

Δυστυχώς, οι περιοχές που επλήγησαν είναι από τις πλέον δυναμικές, φέρνοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς. Τους παραγωγούς που είχαν ήδη προβεί στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες με την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση.  Στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε, είναι γνωστό ότι το γεωργικό εισόδημα έχει υποστεί μεγάλη ζημιά –και θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη- και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί και οι οικογένειές τους είναι πάρα πολλά.

Σας καλούμε όπως ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες σας να προχωρήσουν σε άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με:
– Αμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις της ζημιάς στις καλλιέργειες
– Αμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ»

Ο Δήμαρχος Μουζακίου

Γιώργος Κωτσός
Total
0
Shares