Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας: «Όχι στα σχέδια Μητσοτάκη για κατάργηση του 8ωρου»

foto exormisi SYRIZA PS

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας: «Όχι στα σχέδια Μητσοτάκη για κατάργηση του 8ωρου»

Μέλη της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν εξόρμηση στην κεντρική αγορά της πόλης, ενημερώνοντας πολίτες και εργαζόμενους για τις αντεργατικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια», συνομίλησαν με κόσμο, μοίρασαν σχετικό υλικό στη λαϊκή αγορά, σε καταστήματα και χώρους δουλειάς, ανέδειξαν τις αλλαγές που δρομολογεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, όπως:

  • Η διάλυση του 8ωρου, η νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις αντί για επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, η απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων.
  • Ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, η υποβάθμιση του ΣΕΠΕ.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση κατακτήσεων ενός αιώνα και την επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας.

Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου, ΟΧΙ στην ελαστικοποίηση και υποβάθμιση της εργασίας.

Λέμε ΟΧΙ στα σχέδια του Μητσοτάκη και της επιχειρηματικής ελίτ. 

Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Κωνσταντίνος Αγόρης




Total
0
Shares
Previous Article
Thanasis Akrivos Prasino Kinima

Εγκρίθηκε το Ψήφισμα της παράταξης "Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια" για την Ημέρα Εξάντλησης Φυσικών Αποθεμάτων

Next Article
Τα σημερινά αποτελέσματα Rapid tests στη Θεσσαλία

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού στη Θεσσαλία αύριο Δευτέρα

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…