Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Απάντηση στον κ. Τσιάρα

Τουλάχιστον ατυχής ο ισχυρισμός της Ν.Δ. ότι δεν απορροφούνται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το προσφυγικό

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση 15 βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και του κ. Τσιάρα, σχετικά με την καθυστέρηση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, δηλώνουμε τα εξής:

  1.Υπάρχουν δημοσιευμένες προσκλήσεις και προγραμματισμένες προσκλήσεις  ύψους 125 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας το 2016, ενώ το ίδιο ισχύει για ποσό 137 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης για το 2016. Υπάρχουν ακόμη 210 εκατ. ευρώ της έκτακτης χρηματοδότησης από την Ε.Ε., ενώ η κυβέρνηση έχει προεγγράψει κονδύλια για το προσφυγικό ύψους 400 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων για το 2016.

  1. Μπροστά στο μέγεθος της προσφυγικής κρίσης και η Ε.Ε. φάνηκε ανέτοιμη στη διαχείριση του προσφυγικού σε επίπεδο πόρων, ενώ υπενθυμίζουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν «κληρονόμησε» καμία διαχειριστική αρχή για τα κοινοτικά κονδύλια για το προσφυγικό.
  2.  Τα έκτακτα κονδύλια για το 2015 απορροφήθηκαν όλα, ήταν βέβαια λίγα και όχι αυτά που χρειαζόμαστε, ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα χρήματα που δόθηκαν σε διεθνείς οργανισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα χρήματα που δόθηκαν στις ΜΚΟ.

4 Από τα 51,96 εκατ. ευρώ εκτάκτων κονδυλίων για το 2015, τα 27,83 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στο κράτος και τα υπόλοιπα στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ για το 2016, από τα 210,44 εκατ. ευρώ των έκτακτων κονδυλίων, το κράτος θα λάβει 59,82 εκατ. ευρώ και 150,62 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε διεθνείς οργανισμούς.

Αντί, λοιπόν, η Ν.Δ. να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με ανυπόστατα ψεύδη, αυτό που πρέπει να πρυτανεύσει είναι η ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ιδιαίτερα λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην Τουρκία, που κατά πάσα πιθανότητα θα επηρεάσουν το προσφυγικό ζήτημα

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας - Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων

Next Article

Έκτακτες εξετάσεις υποψηφίων οδηγών στην Π.Ε. Λάρισας