Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Απάντηση στον κ. Τσιάρα

Ο κ. Τσιάρας και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ (κ. Τσιάρας) διαφημίζουν την «Συμφωνία Αλήθειας» αλλά την ίδια ώρα επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια και βασίζονται μόνο στο ψέμα και την διαστρέβλωση.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος και η Ελληνική κυβέρνηση δεν είπαν τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το ότι η Ελλάδα τηρεί το πρόγραμμα που υπέγραψε με τους πιστωτές και το ίδιο απαιτεί από τους εταίρους, να τηρήσουν κι αυτοί το πρόγραμμα χωρίς να ζητούν ολοένα και περισσότερα μέτρα.

Στο πρόγραμμα όντως η συμφωνία είναι για πρωτογενή πλεονάσματα 0,5% ,1,75% και 3,5% του ΑΕΠ για το 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Μήπως θυμάται ο κ. Τσιάρας τι είχε υπογράψει και σε τι είχε δεσμευθεί η ΝΔ για τα πλεονάσματα; Η κυβέρνηση της ΝΔ το 2014 έπρεπε να πιάσει πλεόνασμα 1,5% , έκλεισε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,2% δηλαδή η ΝΔ έπρεπε μόνο το 2014 να πάρει μέτρα ύψους 1,3% ή 2 δις ευρώ. Για το 2015 δεσμεύθηκε σε πλεόνασμα 3%  ενώ για τα έτη 2016, 2017, 2018 σε 4,5% και μέχρι το 2030 σε πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4%. Κι επειδή σαν γιατρός ο κ. Τσιάρας δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς, η ΝΔ θα έπαιρνε επιπλέον μέτρα για τα έτη 2015, 2016, 2017 18 δις ευρώ.

Πριν κλείσει η 1η αξιολόγηση  με τους δανειστές η ΝΔ εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν διαπραγματεύεται καθυστερώντας την διαπραγμάτευση. Όταν έκλεισε, πετυχαίνοντας η κυβέρνηση διαπραγματευόμενη με τους δανειστές πολύ χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από αυτά που είχε δεσμευθεί η ΝΔ, την εγκαλούσε επειδή αποδέχθηκε τον κόφτη. Προεξοφλούσε μάλιστα η ΝΔ ότι από το 2016 ακόμη η κυβέρνηση δεν θα δεν θα έπιανε τους στόχους με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Δυστυχώς για την ΝΔ κι ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό όχι μόνο για το 2016 που με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία το πλεόνασμα είναι πολύ πάνω από το 0,5% που ήταν ο στόχος, αλλά και για τα επόμενα έτη η δυναμική της Ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που δεν θα χρειαστεί η ενεργοποίηση του.

Πριν κλείσει η 2η αξιολόγηση πάλι η ΝΔ καταστροφολογεί. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να αποτύχει η διαπραγμάτευση, να μην περάσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να καταρρεύσει η χώρα ώστε να έρθει η ΝΔ να μας ξανασώσει. Ολημερίς κι ολονυχτίς παρακαλάνε «βάστα Σόιμπλε, βάστα  ΔΝΤ». Δυστυχώς για την ΝΔ η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νομοθέτηση επιπλέον μέτρων μετά το τέλος του προγράμματος, όσο κι αν κοπιάζουν για το αντίθετο. Θα μείνετε κ. Τσιάρα κι εσείς κι ο κ. Μητσοτάκης με το διαρκές σας αίτημα για εκλογές, να κοιτάτε απογοητευμένοι, όπως γίνεται εδώ κι ένα χρόνο, που κάνετε αντιπολίτευση αέρα με καταστροφολογία, κινδυνολογία, ψέματα και προπαγάνδα.

Υ.Γ. Σας παραθέσαμε αναλυτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας, εσείς κ. Τσιάρα είστε προσκολλημένος στο success story του κ. Σαμαρά. Η ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας είναι γεγονός δεν είναι πρόβλεψη. Γίνονται  αργά και σταθερά βήματα όπως δήλωσε κι ο αρμόδιος επίτροπος κ. Μοσκοβισί. Για το 2017 όλοι οι θεσμοί που συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα εκτιμούν την ανάπτυξη της Eλληνικής οικονομίας στο 2,7% κι επειδή οι αριθμοί και η πραγματικότητα σας διαψεύδουν κ. Τσιάρα τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς και την πραγματικότητα.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Ασημίνα Σκόνδρα: H κυβέρνηση πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη»

Next Article

Συνεδριάζουν η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…