Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ν.Ε. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει αγρότες-παραγωγούς, λαϊκές αγορές και καταναλωτές

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει αγρότες-παραγωγούς, λαϊκές αγορές και καταναλωτές»

Από τις επιθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. ενάντια στα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ξέφυγαν ούτε οι παραγωγοί κάτοχοι πάγκων των λαϊκών αγορών. Η κυβέρνηση προχωρά, λοιπόν, σε σχέδιο νόμου που, με πρόσχημα τον «εκσυγχρονισμό», όπως λέει, του θεσμού, πετάει ουσιαστικά τους αγρότες παραγωγούς εκτός των λαϊκών αγορών.

Στο σχέδιο νόμου, που τέθηκε σε διαβούλευση σήμερα, αντιδρούν όχι μόνο οι Σύλλογοι των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αλλά και οι καταναλωτές, που και αυτοί πλήττονται από την απομάκρυνση παραγωγού – καταναλωτή.

Το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των παραγωγών και τονίζει: Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο της παραγωγής και του μόχθου εναντίον της. Σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιδρά στην προσπάθειά της να «πετάξει» εκτός λαϊκών αγορών τους παραγωγούς, απειλώντας τη συνέχεια του ίδιου του θεσμού, που επί 100 χρόνια αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, με μια σειρά διατάξεις, τις οποίες βαφτίζει «εκσυγχρονισμό». Ευχάριστο μήνυμα αποτελεί το γεγονός ότι και οι επαγγελματίες πωλητές είναι στο πλευρό των παραγωγών, γιατί βλέπουν ότι η προσπάθεια των κυβερνώντων είναι να στρέψουν τους καταναλωτές μακριά από τις λαϊκές και προς τα μεγάλα supermarkets, που θα αποτελούν το μοναδικό σημείο πώλησης των αγροτικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών, τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο είναι εις βάρος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και ως προς την ποιότητα των προϊόντων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδιώκει την καταδίωξη των αγροτών-παραγωγών από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο έχουν την δυνατότητα για εισόδημα: Τις λαϊκές αγορές.

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση και να ακουστεί η φωνή των παραγωγών και των επαγγελματιών λαϊκών αγορών. Η κυβέρνηση ή να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου ή να αλλάξει τις διατάξεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καρδίτσας
Δημήτρης Σιωρόπουλος




Total
0
Shares
Previous Article
Νέα ανανεωμένη ψηφιακή πύλη του ΟΑΕΔ - Περισσότερες από 40 υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά

Νέα ανανεωμένη ψηφιακή πύλη του ΟΑΕΔ - Περισσότερες από 40 υπηρεσίες παρέχονται ηλεκτρονικά

Next Article
7 τρόποι να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων (και χρημάτων)

7 τρόποι να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων (και χρημάτων)

Related Posts

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κώστας Τέλιος για το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας - Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου στο 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Περί θεματικού πάρκου

Του Κώστα Τέλιου, Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας
Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο
Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Πάτμο

Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας υποδέχτηκε με χαρά και φιλόξενη διάθεση το Γυμνάσιο της Πάτμου