ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Αποφεύγει τη δημόσια λογοδοσία ο κ. Στεργίου

Share

Αποφεύγει τη δημόσια λογοδοσία ο κ. Στεργίου

Κάθε χρόνο γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, σε ειδική δημόσια  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση  του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. (παρ.1 άρθρο 217 Ν.3463/06)

Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15), τουλάχιστον  ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτή καλούνται οι κάτοικοι, καθώς και οι κοινωνικοί φορείς του Δήμου.

Τα παραπάνω πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε όλους τους Δήμους  της χώρας ,πλην Αργιθέας .

Ο δημόσιος απολογισμός είναι πράξη δημοκρατική και πάνω από όλα πράξη σεβασμού προς τους δημότες όπου εκεί ο κ. δήμαρχος και  η εκτελεστική  επιτροπή πρόσωπο με πρόσωπο με τους δημότες θα πρέπει να παρουσιάσουν το έργο που πραγματοποίησαν αλλά και να δικαιολογήσουν πως ξοδεύτηκε  και το τελευταίο ευρώ .

Η λογοδοσία του Δημάρχου δεν είναι παροχή, ούτε έμπνευση, ούτε αριστερή πολιτική. Προβλέπεται και ορίζεται στο Νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων. Είναι υποχρέωση του κ. δημάρχου να λογοδοτεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του απέναντι σε όλους .

 Η αποφυγή της δημόσιας λογοδοσίας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της διοίκησης του κ. Στεργίου .Ένα πρόσωπο βγαλμένο από τα πιο σκοτεινά αυτοδιοικητικά χρόνια της Αργιθέας .

Η λογική είναι η εξής: έχω την πλειοψηφία στο δ.σ. και στην οικονομική επιτροπή  κάνω ότι μου «καπνίσει» …  οι  δημότες και οι  φορείς της περιοχής  καλούνται μόνο για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα  και για εκδηλώσεις αυτοθαυμασμού, δεν χρειάζεται να γνωρίζουν πως ξοδεύτηκαν τα χρήματά τους και κυρίως αν έπιασαν τόπο..

Στην πραγματικότητα ο κ. Στεργίου   αποφεύγει τη δημόσια λογοδοσία καθώς  δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ένδεια  έργου  σε συνάρτηση με την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ που διαχειρίστηκε στην τριετία.

Δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις με μηδενική έκπτωση , δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις απευθείας αναθέσεις σε μελετητικά γραφεία στην Αθήνα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μισθοδοσίες συμβούλων-ειδικών συνεργατών χωρίς να προσφέρουν  έργο , δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις σπατάλες σε καύσιμα-συντηρήσεις οχημάτων για συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του ιδίου και των συνεργατών του και τέλος  δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μηδενική παραγωγή έργου, ακόμη και έργα δημοπρατημένα από το έτος 2019   ακόμη δε έχουν  καν ξεκινήσει.

Δυστυχώς έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Στεργίου τη χρηστή διοίκηση τη διαφάνεια και  το νέο που υπόσχονταν προεκλογικά !!!

Έστω και εκπρόθεσμα,  καλούμε τη δημοτική αρχή ,να πραγματοποιήσει άμεσα την δημόσια ειδική συνεδρίαση και να συμπεριλάβει σε αυτή και τα προηγούμενα έτη .

«Καλές οι επικοινωνιακές κορώνες», αλλά οι  δημότες δικαιούνται και πρέπει  να γνωρίζουν πως ξοδεύτηκαν   τα χρήματά τους.

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης

Επικεφαλής Μειζ. Αντιπολίτευσης

Δείτε επίσης