Μπάλλας Ηλίας: Το Μουζάκι, το φράγμα, και η καταστροφή που θα είχε αποτραπεί

Το Μουζάκι, το φράγμα, και η καταστροφή που θα είχε αποτραπεί - Κακοκαιρία Daniel: Νέο video από τον ποταμό Πάμισο από το Μουζάκι έως την Μαγούλα

Μπάλλας Ηλίας: Το Μουζάκι, το φράγμα, και η καταστροφή που θα είχε αποτραπεί

Καθώς στο Δήμο Μουζακίου και τους όμορους Δήμους της Περιφέρειας Καρδίτσας , Τρικάλων και όχι μόνο  ακόμη μετρούν τις πληγές από την τεράστια θεομηνία ,και πλημμύρες Daniel που χάθηκαν συμπολίτες μας, καταστράφηκαν υποδομές, σπίτια , καταστήματα και σοδειές το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα μπορούσε να γίνει κάτι και να είχαν αποτραπεί αυτές οι τεράστιες καταστροφές.

Με άλλα λόγια η κατασκευή του φράγματος στο Μουζάκι στον ποταμό Πάμισο θα μπορούσε να σταθεί ανάχωμα στις πολλές χιλιάδες καταστροφές στο Δήμο Μουζακίου  και σε όλους τους Δήμους του Νομού Καρδίτσας και Τρικάλων .

Από πληροφορίες το φράγμα αυτό έχει μελετηθεί πλήρως με ύψος 60 μέτρων και θα είχε αποθηκευτική ικανότητα 200 εκατ κυβικά νερό και καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της αρδευτικής περιόδου το φράγμα αυτή την εποχή θα ήταν άδειο και άρα θα μπορούσε να κρατήσει τεράστιο όγκο βροχής δηλαδή θα προστάτευε πλήρως την περιοχή μας.

Το φράγμα Μουζακίου μετά τις τεράστιες καταστροφές του Ιανού το 2020 και του Daniel το 2023 θα πρέπει να αποτελέσει για την Κυβέρνηση την πρώτη προτεραιότητα και αυτή τη φορά την διεκδίκηση θα την αναλάβουν οι πολίτες και οι θεσμικοί παράγοντες μαζί .

Άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθεί μια συντονιστική  επιτροπή από πολίτες και  θεσμικούς παράγοντες που θα έχουν το χρόνο την γνώση και την διάθεση να ασχοληθούν

Η επιτροπή αυτή θα συνεδριάζει κάθε μήνα για να γίνετε  εκτίμηση των όσων έγιναν και παράλληλα θα προγραμματίζονται οι επόμενες κινήσεις και θα έχει καθαρά διεκδικητικό στόχο χωρίς κομματικό πρόσημο.-

Το χρωστάμε στην αείμνηστη Ευδοκία Πλακιά μια νέα κοπέλα που τόσο άδικα έφυγε με τον Ιανό το 2020 , το χρωστάμε στα πολλά θύματα  το 2023 από τον Daniel, το χρωστάμε στον φίλο Δημήτρη Φωτίου και στους εκατοντάδες άλλους συμπολίτες μας που σε δευτερόλεπτα είδαν τους  κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Σήμερα κατά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην περιοχή μας  για  το θέμα του φράγματος θα πρέπει ο κ Μητσοτάκης Κυριάκος να δεσμευθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ,δεν θέλουμε άλλη μια εξαγγελία!!!!!!

Μπάλλας Ηλίας  

Total
0
Shares