Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσικό σχολείο Καρδίτσας: Παρουσίαση των ξύλινων πνευστών οργάνων από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

mousiko sxoleio karditsas draseis

Δράσεις του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Παρουσίαση των ξύλινων πνευστών οργάνων από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Αξιοποιώντας τα καινοτόμα και πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, μαθητές και μαθήτριες των τάξεων των ξύλινων και χάλκινων πνευστών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (τάξεις κλαρινέτου, φλάουτου, σαξοφώνου, τρομπέτας) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  διαδικτυακά παρουσίαση μουσικών οργάνων από τους επαγγελματίες μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, πέντε μουσικοί της Κ. Ο Θ. (φλάουτο: Νίκος Δημόπουλος, όμποε: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου, κόρνο: Λευτέρης Γκρούνης, φαγκότο: Ρέα Πίκου και κλαρινέτο: Κοσμάς Παπαδόπουλος) παρουσίασαν μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο, μίλησαν για τα συγκεκριμένα όργανα και έπαιξαν αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο. Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων που συμμετείχαν   να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να εκφράσουν τις όποιες απορίες τους σχετικά με τη μελέτη, την τεχνική και την εκτέλεση των οργάνων αυτών.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές χαρακτήρισαν την παρουσίαση ως μία μοναδική εμπειρία. Ευχή και προσδοκία όλων να είναι η πρώτη από μία σειρά παρόμοιων δράσεων οργανωμένων από σχετικούς φορείς στο άμεσο μέλλον.

mousiko sxoleio karditsas draseis 1




Total
0
Shares
Previous Article
Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (26-01-2023 και ώρα 15.00)

Ανακοίνωση σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε. λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Next Article
ellasona koinoniko

Ενημερώθηκε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δ. Λαρισαίων η αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Καρκαβανίδη

Related Posts