Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Περί παράδοσης ο λόγος……

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και το Μουσείο Πόλης επισκέφτηκε τμήμα της Α Γυμνασίου (Α2)
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Περί παράδοσης ο λόγος……

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας και το Μουσείο Πόλης επισκέφτηκε τμήμα της Α Γυμνασίου (Α2) του σχολείου μας τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με θέμα την καραγκούνικη φορεσιά. Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Πινακοθήκη οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από την Υπεύθυνη,  κ. Γιαννέλου  στην έκθεση με έργα του καταξιωμένου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δ. Γιολδάση, έμαθαν για τη ζωή και τα έργα του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στους πίνακές του που απεικονίζουν τοπικές φορεσιές. Ακολούθησε συνέντευξη εκ μέρους των μαθητών/ τριών στην κ. Γιαννέλου, η οποία απάντησε εμπεριστατωμένα σε όλα τα ερωτήματα που της τέθηκαν για το προς πραγμάτευση θέμα.

Επόμενος προορισμός ήταν το Μουσείο Πόλης, όπου οι μαθητές/τριες με τις συνοδούς καθηγήτριες κ. Ντζιαβού Κ. και Βαγενά Χ., ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο κ.ΝτούρλιαΒ. στα εκθέματα ενώ η Υπεύθυνη του Μουσείου κ. Λέκκα Φ. τουςπαρουσίασε αντικείμενα σπάνιας ιστορικής αξίας. Αξίζει να τονιστείότι για τις ανάγκες του προγράμματος, το Μουσείο Πόλης ευγενικά παραχώρησε τους φορητούς αργαλειούς που είχε στη διάθεσή του, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στη διαμόρφωση του τελικού προϊόντος .

Η διδακτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε στηΛαϊκή βιβλιοθήκη “Αθηνά”, όπου με την πολύτιμη βοήθεια του προσωπικού και ιδιαίτερα της κ.Σδρόλια Π.αναζητήθηκανσυγγράμματα με αναφορές στο προς διερεύνηση θέμα .

Οι μαθητές αποχώρησαν γεμάτοι γνώσεις και νέες εμπειρίες, κυρίως όμως αντιλήφθηκαν ότι η παραδοσιακή φορεσιά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λαϊκής μας παράδοσης και προέκταση της εθνικής μας ταυτότητας.




Total
0
Shares
Previous Article
Apinidotes dimos Mouzakiou 1

Παράδοση απινιδωτών από το Δήμαρχο Θ. Στάθη στις  ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου Μουζακίου

Next Article
teba dianomi trofiwn 111

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ για 2.171 νοικοκυριά του Δ. Λαρισαίων