Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Επιμορφωτικό σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Φυτίκα

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Επιμορφωτικό σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Φυτίκα

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Επιμορφωτικό σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Φυτίκα

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο παιδαγωγικής του πιάνου με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικής του πιάνου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, κ. Αθηνά Φυτίκα. Το σεμινάριο έχει ως θεματική τη Μεθοδολογία προσέγγισης διδασκαλίας πιάνου σε αρχάριους εφήβους: δραστηριότητες, μέθοδοι και υποστηρικτικό υλικό και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, στο Μουσικό Σχολείο στις 17.30 μ.μ.

Βιογραφικό της κ. Αθηνά Φυτίκα:

Η Αθηνά Φυτίκα σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα και τις Η.Π.Α. Στην Ελλάδα μελέτησε πιάνο με τους Στέλλα Μακρυγιάννη, Χρυσή Παρθενιάδη-Φλώρου, Παύλο Δημητριάδη και Δόμνα Ευνουχίδου, και στις Η.Π.Α με τους Leonard Mastrogiacomo και Carolyn Bridge. Έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό της τίτλο από το Florida State University.

Ως παιδαγωγός έχει διδάξει σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια ως την τριτοβάθμια, σε ιδρύματα όπως το Gulf Coast Community College, το Florida State University, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο οποίο υπηρετεί ως και σήμερα ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδαγωγικής του Πιάνου. Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί επανειλημμένα ως πιανίστα και παιδαγωγός σε ωδεία αλλά και σε πολλά άτυπα περιβάλλοντα, όπως μουσικές κατασκηνώσεις, χορωδίες και Μ.Κ.Ο. Το ευρύτερο παιδαγωγικό της έργο συμπληρώνεται από πλήθος ρεσιτάλ–διαλέξεων και ανακοινώσεων πάνω σε θέματα παιδαγωγικής του πιάνου, αλλά και σε ζητήματα νεοελληνικής μουσικής, στο πλαίσιο σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ άρθρα της για αυτά τα θέματα έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Επιμορφωτικό σεμινάριο Παιδαγωγικής του Πιάνου με την καθηγήτρια κ. Αθηνά Φυτίκα

Ως επιστήμονας, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε ζητήματα μεθοδολογίας για τη διδακτική πιανιστικών δεξιοτήτων, όπως η prima vista και ο αυτοσχεδιασμός, καθώς και στη μελέτη, προβολή και παιδαγωγική αξιοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου για πιάνο. Έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Κάλλιπος για τη συγγραφή εγχειριδίου παιδαγωγικής του πιάνου, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Ως πιανίστα, έχει δώσει σημαντικό αριθμό ατομικών ρεσιτάλ σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κύπρο και τις Η.Π.Α. Καλλιτεχνικά εστιάζει μεταξύ άλλων στην προώθηση της πιανιστικής παραγωγής Ελλήνων συνθετών. Επίσης, συχνά συνεργάζεται με διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Το 2013 κυκλοφόρησε CD της με τίτλο Le Clavier d’Apollon: Έλληνες συνθέτες Γαλλικής παιδείας με έργα για σόλο πιάνο.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Μουσικής του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΙΘ) από το 2020, και μέλος της ΕΕΜΕ (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση). Από το 2021 είναι η επιστημονική υπεύθυνη του Επιμορφωτικού Προγράμματος Παιδαγωγικής του Πιάνου του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για την πιανιστική διδασκαλία.

 Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με  το Μουσικό Σχολείο τη Δευτέρα το πρωί και ώρες 8.00 – 14.30, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

17:30 – 18:15 Παρουσίαση βασικών αξόνων κατάλληλων για μάθημα αρχαρίων παιδιών Γυμνασίου.

18: 15 – 18:30 Διάλειμμα.

18.30 – 19.15 Παρουσίαση δραστηριοτήτων κατάλληλων για μάθημα αρχαρίων παιδιών Γυμνασίου.

19: 15 – 19:30 Διάλειμμα.

19: 30 – 20:15 Παρουσίαση ενδεικτικών μεθόδων και εποπτικού υλικού που μπορεί να διαμορφωθεί και να προσαρμοστεί στις συνθήκες διδασκαλίας Μουσικών Σχολείων.

20: 15 – 21:00 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.                         




Total
0
Shares
Previous Article
narkotika Trikala sokolata

Βρέθηκαν 97 συσκευασίες κάνναβης σε μορφή σοκολάτας σε οικία Τρικαλινού μετά από έφοδο της Ασφάλειας Τρικάλων

Next Article
koinonika Larisas Karditsas 1

Συνάντηση δικτύωσης μεταξύ στελεχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαρισαίων και Δήμου Καρδίτσας

Related Posts