Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουζάκια 2015 – Ξενάγηση στους Αρχαίους Γόμφους και Συναυλία (φωτο-video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μουζάκια 2015» που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός Πολιτισμός Νεότητα του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι», την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 έγινε ξενάγηση στον χώρο των ανασκαφών στους αρχαίους Γόμφους από τον Αρχαιολόγο κ. Αθανασίου Δημήτριο. Ακολούθησε μια καταπληκτική βραδιά με τη συναυλία των μουσικών του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στον ίδιο χώρο.

Μαγική, χαρακτήρισε τη βραδιά η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ., Ελένη Ρούσσα, μια βραδιά για λίγους. Η επαφή με τη φύση, το ημίφως, οι ψίθυροι της αρχαίας γης και οι νότες της μουσικής που πλημμύρισαν το χώρο, έκαναν μουσικούς και θεατές να παρασυρθούν σ’ένα ιδιαίτερο ταξίδι στα μονοπάτια του πολιτισμού.

Οι αρχαίοι Γόμφοι φιλοξένησαν την 3η πολιτιστική εκδήλωση του καλοκαιριού του Δ. Μουζακίου. Μετά την περιήγηση στο χώρο και την ξενάγηση από τον αρχαιολόγο κ. Δημήτρη Αθανασίου (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά) ακολούθησε συναυλία από τους μουσικούς του δημοτικού Ωδείου που αφιλοκερδώς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι οποίοι είναι οι: Σκότης Δημήτρης, η Κωνσταντίνα Τότσκα, η Κατερίνα Μπολορίζου, η Μαρίνα Κρανιά και ο Δημήτρης Κωσταρέλλος.

Συμμετείχαν επίσης και οι νεαρές Χιόνα και Ρέα Καλαμπαλίκη, πλαισιώνοντας με τις εξαιρετικές φωνές τους το μουσικό σχήμα.

Ευχαριστούμε, επίσης, την εφορία Αρχαιοτήτων καθώς και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιάννη Κουτσογιάννη για την προετοιμασία και διάθεση του χώρου, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Ν. Πούπη για την βοήθεια του, τον τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «Οι Γόμφοι», το κέντρο υγείας Μουζακίου, την Πυροσβεστική υπηρεσία Μουζακίου και όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν και μαζί μας ταξίδεψαν στις ιδιαίτερες πολιτιστικές οδούς.

Γραφείο τύπου

[espro-slider id=3267]

«Μουζάκια 2015» – Συναυλία στους αρχαίους Γόμφους




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 58χρονος τη στιγμή που παρέδιδε ναρκωτικές ουσίες σε 28χρονη στο Βόλο

Next Article

Εξαρθρώθηκε ενδεκαμελής εγκληματική ομάδα στα Τρίκαλα

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…