Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουζάκι – Πύλη συνεχίζεται η συνεργασία

Συνάντηση των Δημάρχων Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού και του Δημάρχου Πύλης κ. Μαράβα πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Μουζακίου με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

Το πρώτο πεδίο συνεργασίας που διερευνήθηκε ήταν η δυνατότητα αξιοποίησης του βιολογικού καθαρισμού που υλοποιεί ο Δήμος Μουζακίου και από το Δήμο Πύλης, καθώς ο κ. Μαράβας προτίθεται να προχωρήσει σε μελέτη για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην Πύλη, το Παλαιομονάστηρο και τους Γόμφους. Ο κ. Κωτσός έκανε γνωστό στο Δήμαρχο Πύλης και στους συνεργάτες του, πως η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του Μουζακίου είναι έτσι σχεδιασμένη που μπορεί να υποδεχθεί τα λύματα από τους προαναφερόμενους οικισμούς του Δήμου Πύλης με προφανή τα οφέλη αμφότερα τόσο στο κόστος λειτουργίας του βιολογικού όσο και στου κόστος κατασκευής του έργου της Πύλης.

Ένα άλλο πεδίο συνεργασίας που εξετάστηκε ήταν η κοινή υποβολή αίτησης προς την ΕΠΑ (Επιχείρηση Αερίου) Θεσσαλίας με στόχο την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στους Δήμους Πύλης και Μουζακίου. Οι δύο Δήμαρχοι αποφάσισαν να υποβάλλουν από κοινού αίτημα στην ΕΠΑ όπου θα περιγράφονται όλοι οι μεγάλοι καταναλωτές (εργοστάσια, ξενοδοχεία, τυροκομεία κλπ) καθώς και οι οικιακοί καταναλωτές προκειμένου να διερευνηθεί η βιωσιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης.

Παράλληλα συζητήθηκε και η περεταίρω διερεύνηση από τους δύο Δήμους της αρχικής μελέτης που έχει εκπονήσει η ΑΝΚΑ για την εφαρμογή δικτύου τηλεθέρμανσης από την παραγωγή ενέργειας με βιομάζα (κυρίως από την αξιοποίηση των δασικών υπολειμμάτων). Ο κ. Μπεμπές ανέλαβε την υποχρέωση να παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η μελέτη στους αιρετούς των δύο Δήμων καθώς και τα επιχειρησιακά τους στελέχη ώστε στη συνέχεια εφόσον κριθεί σκόπιμο να ανοίξει η συζήτηση και στις δύο τοπικές κοινωνίες.

Τέλος οι δύο δήμαρχοι επικαιροποίησαν για μία ακόμη φορά την άριστη συνεργασία των δύο δήμων που μέχρι τώρα έχει να επιδείξει σημαντικά έργα, όπως είναι ο κοινός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο νέος δρόμος Μουζακίου Πύλης που τέθηκε σε κυκλοφορία, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα VILLAGES κλπ. Αποφασίστηκε επίσης η κοινή τουριστική προβολή των δύο δήμων καθώς το τουριστικό προϊόν λειτουργεί συμπληρωματικά για τις δύο περιοχές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι αντιδήμαρχοι Μουζακίου κ.κ. Τζιβέλης και Στάθης καθώς και επιχειρησιακά στελέχη του Δήμου Πύλης




Total
0
Shares
Previous Article

Ηρακλής Σοφάδων - Α.Ε. Μουζακίου 3-0 (ημ. 2-0)

Next Article

Δείτε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου (16/11/2015)

Related Posts