Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουζάκι ώρα μηδέν

ragkos panagiotis

Μουζάκι ώρα μηδέν

Γράφει ο Παναγιώτης Θ. Ράγκος

Η καταστροφή που συντελέστηκε στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας είναι τεράστια. Πρώτη φορά οι τοπικοί φορείς έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιο μέγεθος ζημιών τόσο σε υποδομές κοινότητας όσο και σε περιουσιακά στοιχεία πολιτών και επαγγελματικών συντελεστών.

Από που να ξεκινήσω. Από την πλήρη καταστροφή του κέντρου υγείας που ήταν βασικός τομέας πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του υπέργηρου πλυθυσμού της περιοχής μας; Από την αποκοπή ολόκληρων χωριών απ την μητρόπολη του Δήμου μας; Από την ολική καταστροφή των καλλιεργειών στα πεδινά χωριά του; Τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στην περιοχή μας. Σε μια περιοχή που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και διαδοχικά απ τα μνημόνια και την υγειονομική κρίση του covid 19 οι καταστροφικές πλημμύρες ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Η χαριστική βολή.

Τι κάνουμε όμως τώρα; Πώς θα αντέξουμε μετά απ αυτό το κακό; Υπήρχε κάποια ετοιμότητα προκειμένου να αρχίσει το έργο της αποκατάστασης; Φαντάζομαι και από αυτά που βλέπω και που μου μεταφέρουν δεν υπήρχε καμία. Σε μια έκρυθμη κατάσταση όπως αυτή που βιώνει τώρα ο Δήμος μας το σημαντικότερο ρόλο θα παίξουν οι συντελεστές που τον διαχειρίζονται. Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτοί. Θα χρειαστεί και ο απλός πολίτης να δώσει χείρα βοηθείας. Οι αντεγκλήσεις και το παιγνίδι του πετάγματος της μπάλας και των ευθυνών εκατέρωθεν, μπορεί να αποβούν μοιραία και περισσότερο καταστροφικά για την περιοχή. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος που οι περιστάσεις ορίζουν.

Ταυτόχρονα, η κατανόηση του μεγέθους των ζημιών, η εκτίμηση της σημασίας του σχεδιασμού ετοιμότητας για αντιμετώπιση μιας έκτακτης ανάγκης, η γνώση και τήρηση των αρχών διαχείρισης της κρίσης, η απόκτηση των απαραίτητων εργαλείων και η ανάπτυξη σωστών τεχνικών για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη των κατάλληλων σχεδίων δράσης καθώς και οι τρόποι γρήγορης ανάκτησης και επιστροφής της κοινότητας σε κανονική λειτουργία είναι τομείς που βαρύνουν την δημοτική αρχή και τους συντελεστές της. Και όταν λέμε Δημοτική αρχή δεν αναφέρομαι μόνο στην επικεφαλής παράταξη που κυβερνά το Δήμο αλλά όλες τις παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε πρέπει τώρα όλοι να αποδείξουν ότι είναι ικανοί και χρήσιμοι. Τώρα που οι στιγμές είναι δύσκολες και ο τόπος μας χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά τους πολίτες του.

Δήμαρχε Μουζακίου, είναι ώρα να αποδείξεις πόσο καλά κατέχεις την τέχνη της λήψης των αποφάσεων και της ορθής διαχείρισης των συντελεστών σου. Είναι ώρα να αποδείξεις ότι αξίζει το Μουζάκι μας να έχει όραμα και μέλλον.

Είμαστε όλοι δίπλα σου.

Παναγιώτης Θ. Ράγκος




Total
0
Shares
Previous Article
Διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools από 10 έως 17 Οκτωβρίου

Διαδικτυακά το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Art Fools από 10 έως 17 Οκτωβρίου

Next Article
Διήμερο Συνέδριο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Διήμερο Συνέδριο για τον Γεώργιο Καραϊσκάκη στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση