Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας: Εκδήλωση των Συνόλων: «Ελληνικής Λόγιας Μουσικής», «Κιθάρας» και «Εικαστικών»

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 7.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των Συνόλων

  • «Ελληνικής Λόγιας Μουσικής» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Χριστίνα Γιαννέλου,
  • «Κιθάρας» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Βασιλική Παπαδημητρίου και
  • «Εικαστικών» με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Ντζιαβού . Η συναυλία –εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων  του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας.

«Γιατί συναυλία με πρόγραμμα ελληνικής λόγιας μουσικής;»

Η συχνή και υπό κριτική ματιά παρακολούθηση συναυλιών απέδειξε την ισχνή συμμετοχή ελληνικών έργων στα προγράμματα συναυλιών. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και παραμένει πάντοτε επίκαιρο. Από την ενδελεχή έρευνα του ημερήσιου τύπου προκύπτει ότι ο προβληματισμός είχε τεθεί ξεκάθαρα από τη δεκαετία του 1950. Γιατί να μην εμπλουτιστούν τα προγράμματα συναυλιών με ελληνικά έργα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή;
Το εγχείρημα αυτό θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Διοικητηρίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας. Τα παιδιά του Συνόλου Ελληνική Λόγιας Μουσικής θα ερμηνεύσουν έργα της ελληνικής διανοίας, όπως των: Ρένας Κυριακού, Λώρας Μαυρομάτη, Μάριου Βάρβογλη, Μάνου Χατζιδάκι (σε διασκευή Χριστίνας Γιαννέλου) και Μάνου Σκαρβέλη.

Η συναυλία του Συνόλου Ελληνικής Λόγιας Μουσικής είναι αφιερωμένη στη Ρένα Κυριακού που φέτος γιορτάζονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και στην καθηγήτρια Γαλλικών , Νίτσα Delbaere – Τσιουρή που έφυγε από κοντά μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση του σχολείου μας και τη Σύμβουλό μας Ξανθούλα Παπαπαναγιώτου που στήριξαν ουσιαστικά την προσπάθειά μας αυτή.

mousiko sxoleio karditsas 1 mousiko sxoleio karditsas 1 1




Total
0
Shares
Previous Article

Την απλοποίηση της διαδικασίας καταβολής των τελών βοσκοτόπων ζητά ο Κώστας Τσιάρας

Next Article

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Υποβολή υποψηφιοτήτων στο Μεταπτυχιακό DYNTAR

Related Posts