Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσική Εκδήλωση στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας

Από τους μαθητές του  8ου Λυκείου Τρικάλων

Οι μαθητές του 8ου Λυκείου Τρικάλων οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μία εξαιρετική μουσική εκδήλωση για τα παιδιά του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας, την Πέμπτη 4 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του8ου Λυκείου Τρικάλων, καθώς και  της Εθελοντική ομάδας του 8ου Λυκείου Τρικάλων.

Οι μαθητές εγκατέστησαν το δικό τους ηχοσύστημα και τραγούδησαν ζωντανά για τα παιδιά του Παραρτήματος, δίνοντας και στα ίδια τη δυνατότητα να τραγουδήσουν δικές τους επιλογές. Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν εθελοντικά και απόφοιτοι του 8ου Λυκείου, σημερινοί φοιτητές.

Έπαιξαν με τα παιδιά στην παιδική χαρά των εγκαταστάσεων του Παραρτήματος, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί τους.

Επίσης, οι μάγειρες του Παραρτήματος ετοίμασαν και πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους υπέροχα εδέσματα και γλυκίσματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εθελοντικά τελειόφοιτες φοιτήτριες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εξειδίκευση στην Ειδική Φυσική Αγωγή, οι οποίες με τη συμμετοχή των μαθητών και των παιδιών του Παραρτήματος παρουσίασαν ένα ξεχωριστό χορευτικό πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, μαθητές και εθελοντές του Θεοδωρίδειου Κέντρου «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο του Κέντρου κα Ελένη Αντωνίου. Η κα Αντωνίου συνομίλησε με την Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπεύθυνη του Παραρτήματος, κα Μαρία Τσιαλκούτη για περαιτέρω συνεργασία και κοινές δράσεις των δύο φορέων.

Αξίζει να σημειωθεί η εξαιρετική παιδεία και το ήθος των εν λόγω μαθητών, οι οποίοι προσέγγισαν το θέμα «αναπηρία» με ιδιαίτερη ευαισθησία και πλήρη αποδοχή. Αμφότεροι, μαθητές και παιδιά έλαβαν μεγάλη ικανοποίηση από τη συνεχή αλληλεπίδρασή τους.

Οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά, εκτός από τους μαθητές, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Λυκείου Τρικάλων, καθώς και  την Εθελοντική ομάδα του 8ου Λυκείου Τρικάλων για μια ακόμη έμπρακτη δράση αλληλεγγύης σε μια μονάδα κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενεί μια εξαιρετικά ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα.

image 1

image 2

image 3

image 4

image 5

image 6




Total
0
Shares
Previous Article

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Next Article

Τρίκαλα: Ενοικίαση σπιτιών σε πρόσφυγες