Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

Στη φάση της υλοποίησης η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

Τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει η το έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από το έργο αυτό, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το τουριστικό προϊόν της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να παραταθεί ο χρόνος παραμονής στα Μετέωρα. Μέσω της ψηφιακής παρουσίασης, που θα πραγματοποιείται, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πως δημιουργήθηκαν οι βράχοι των Μετεώρων, για την παλαιοντολογία, την ιστορία της μοναστικής κοινότητας, την αρχιτεκτονική κληρονομιά κ.α. Με προγραμματισμό, στοχευμένες δράσεις και σκληρή δουλειά βοηθούμε στο να καταστεί η Θεσσαλία ένας ελκυστικός προορισμός διεθνούς φήμης».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του μουσειολογικού εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων στις αίθουσες Α εμβαδού 50.16 m2 και Β εμβαδού 49,67 m2 του ισογείου και Γ εμβαδού 139,20 m2 του ορόφου, ήτοι συνολικού εμβαδού 239,03 m2, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης ,που περιλαμβάνει:

• την κατασκευή των προθηκών της έκθεσης

• την κατασκευή των τοιχοπετασμάτων που θα διαμορφωθούν από γυψοσανιδες, ώστε να δεχθούν τα εκθέματα

• τις βάσεις των εκθεμάτων

• την προμήθεια των εκθεμάτων

• τα έπιπλα και τα ηλεκτροκίνητα ρολά σκίασης των υαλοστασίων

• τις οθόνες προβολής τοίχου και τα ηχεία αναπαραγωγής ήχου

• το αντλητικό πυροσβεστικό συγκρότημα

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 €. με Φ.Π.Α. , συντάχθηκαν από την Υπηρεσία. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει την 29-12-2015.




Total
0
Shares
Previous Article

Σε επιπρόσθετη δακοκτονία προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές των Δήμων Τεμπών και Αγιάς

Next Article

Συντήρηση του ορεινού οδικού δικτύου σε Πύλη και Φαρκαδόνα

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…