Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Στην Μοράβα για τη 2η Κοινή Θεσσαλική Πορεία

Στο τέλος του Ιούνη, ήταν η σειρά των ορειβατικών συλλόγων του νομού μας να οργανώσουν τη 2η Κοινή Θεσσαλική Πορεία για το 2017.

Δεδομένης της ζέστης της εποχής, δεν μπορούσαμε να βάλουμε σαν στόχο μια από τις πολλές πανύψηλες κορφές της περιοχής μας αφού από ένα σημείο και πάνω είναι γυμνές και εκτεθειμένες στον ήλιο. Έτσι σκεφτήκαμε τη Μοράβα που δεν θεωρείται και τόσο χαμηλή αφού το ύψος της φτάνει τα 1845 μέτρα. Το πλεονέκτημα της είναι ότι το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι μέσα σε δάσος. Πρόκειται για ένα από τα υγιέστερα και ομορφότερα δάση της χώρας μας, κατά τόπους τόσο πυκνό που δύσκολα φτάνει το φως της μέρας.

Πρώτο μέλημά μας ήταν η σηματοδότηση της διαδρομής, αφού ένα πυκνότατο δίκτυο μονοπατιών και δασόδρομων μπορεί να αποπροσανατολίσει και τον πλέον έμπειρο. Μεγάλο τμήμα της διαδρομής αποτελεί πεδίο δράσης για μοτοσυκλέτες όπως φανερώνουν οι κιτρινόμαυρες κορδέλες σήμανσης που κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων. Μαζί με αυτές και οι δικές μας ερυθρόλευκες, σε μια πορεία που ακολουθεί κυρίως χωματόδρομους για λόγους ευκολίας. Παρόλα αυτά το χάσιμο τμήματος της ομάδας δεν αποφεύχθηκε τελικά.

Το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων έφτασε στη Μοράβα σε μια προσπάθεια που ξεπέρασε τις δυόμιση ώρες. Δεν πρόλαβε όμως κανένας να χαρεί την παρουσία του εκεί και το πανόραμα των γύρω κορυφών που γρήγορα σκεπάστηκαν από μαύρα, απειλητικά σύννεφα. Οι βροντές έφεραν τις πρώτες σταγόνες της βροχής και έσπειραν τον πανικό. Δικαιολογημένος φόβος αφού οι μπόρες σε αυτή την περιοχή ξεσπούν απότομα και είναι πολύ επικίνδυνες καθώς έχουμε πολλές φορές διαπιστώσει. Φτερά στα πόδια μας λοιπόν και γρήγορα στο δάσος, για να προφυλαχτούμε τουλάχιστον από τη βροχή. Μιας βροχής που ευτυχώς γευθήκαμε μόνο τον απόηχό της.

Τέλος καλό όλα καλά και ραντεβού ξανά στην 6η Θεσσαλική Συνάντηση που θα γίνει στο Βόλο στο τέλος του Σεπτέμβρη.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου έχουμε προγραμματίσει πορεία στα Τζουμέρκα με εκκίνηση από  τους Μελισσουργούς και κατάληξη στα Πράμαντα. Περνώτας από τις κορυφές Στρογγούλα (υψ. 2112 μ.) και Γερακοβούνι (υψ. 2210μ.).

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδι Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

Morava3

Morava4

Morava13

Morava15

Morava22




Total
0
Shares
Previous Article

Παράταση πληρωμής βοσκοτόπων ζητά η ΕΝΠΕ

Next Article

Κατατακτήριες εξετάσεις για το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας

Related Posts