Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μονόδρομος η Ανανέωση!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου
Προέδρου Δ.Σ. Δ. Μουζακίου, μέλους της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας

Η συζήτηση για τη συμμετοχή και την προσδοκώμενη συμβολή της νέας γενιάς στην πολιτική είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η πολιτική. Το αίτημα για ηλικιακή ανανέωση, συνεπικουρούμενο όμως και από αντίστοιχη ανανέωση του προγραμματικού πολιτικού λόγου, ειδάλλως δεν έχει αξία η νεότητα, εμφανίζεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Είναι οφθαλμοφανής η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επανακτήσει την ελπίδα, να εμπιστευτεί και να εμπνευστεί από πολιτικούς εκπροσώπους με όραμα και αντίληψη, μακριά από καθεστωτικές και πελατειακές νοοτροπίες, μακριά από ιδεοληψίες και διατήρηση κεκτημένων.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, όταν δρομολογούνταν οι εξελίξεις εκλογής νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο σημερινός Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε την ανάγκη ανανέωσης της κεντροδεξιάς παράταξης σε όλα τα επίπεδα, χαρακτηρίζοντας τη Ν.Δ. γερασμένο κόμμα, που δεν την ακούν οι νέοι, παρόλο που ο βασικός αξιακός της πυλώνας είναι επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί. Ο ίδιος ορθά και ξεκάθαρα τασσόταν κατά των παλαιών κομματικών μηχανισμών και συντεχνιών, κομίζοντας έναν νέο μοντέλο του πολιτεύεσθαι.

Συνεπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δεσμεύσεις του, ήδη με την τοποθέτηση δύο ανθρώπων της νέας γενιάς, του Κυρανάκη και της Ζαχαράκη, στις θέσεις των αναπληρωτών εκπροσώπων τύπου του κόμματος, δίνει το στίγμα αυτής ακριβώς της ανανέωσης που επιθυμεί για την παράταξη. Ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, σε νοοτροπία.

Κυρίως ανανέωση χρειαζόμαστε στη νοοτροπία και στον τρόπο που πολιτευόμαστε. Ένας ανεπαρκής πολιτικός λόγος παραμένει ανεπαρκής ακόμη και όταν εκφράζεται από έναν ηλικιακά νέο πολιτικό. Η ελληνική κοινωνία γύρισε την πλάτη σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε άλλα περισσότερο σε άλλα λιγότερο,  ακριβώς επειδή συντηρούσαν γερασμένες νοοτροπίες με ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Η πολιτική φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα νέα ήθη που φέρει δίνουν αέρα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μόνο με ρηξικέλευθες τομές και δημιουργικές συγκρούσεις θα επέλθουν αλλαγές. Και στην προσπάθεια αυτή του πρόεδρου είμαστε στο πλευρό του.




Total
0
Shares
Previous Article

Απεβίωσε σε ηλικία 99 ετών η Αικατερίνη Σέμπρου

Next Article

Η Ειδική Αγωγή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα