Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μνημονεύοντας

 

Γράφει ο Αθανάσιος Θάνος

Πέρασε ένας χρόνος από τότε (8-12-2017) που έφυγε από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ Χ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ σε ηλικία 69 ετών.

Έφυγε; Μάλλον όχι. Είναι διαρκώς μέσα μας. Στο κάθε θέμα παρουσιάζεται μπροστά μας. Πολιτικό είναι το θέμα, μπροστά μας. Όπως έλεγε ένας από την παρέα μας επρόκειτο για ένα άδολο πρόσωπο που στο βάθος επιζητούσε πάντοτε το καλό, το δίκαιο. Ποδοσφαιρικό, μπασκετικό είναι το θέμα, μπροστά μας. Όταν νικάει η ομάδα μας, πανηγύρια, είναι μαζί μας. Όταν χάνει, πάλι μαζί μας, με την αργή, βραχνώδη μορφή της φωνής του σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Πολιτιστικό είναι το θέμα, εδώ δεν τολμώ να πω πολλά, ήταν ο αρχηγός, ήταν η μεγάλη ψυχή των δρώμενων.

Μας έχει δώσει τόσο υλικό, μαζί με εν ζωή φίλο του, από τη ζωή της μεγάλης του αδυναμίας, του Μουζακίου, καθώς και της γύρω περιοχής. Μπόρεσε με τα βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα να ζωντανεύει φοβερές λεπτομέρειες. Έφερε τόσο κοντά το παρελθόν με το παρόν, που νομίζουμε ότι έχουμε κοντά μας όσους δεν ζουν, μαζί με όλες τις συνήθειες τους. Κατέστησε το παρελθόν παρόν. Το υλικό αυτό, πέραν της μορφής της αναπόλησης, μπορεί να αποτελέσει εφόδιο για τους νέους της περιοχής, που με γνώση του παρελθόντος θα μπορέσουν να πορευθούν καλύτερα.

Επίσης ιστορίες μεγάλες για τα αμπέλια. Τον αποκαλούσαμε χειρούργο, λόγω των λεπτών κινήσεων του στο κλάδεμα, βλαστολόγημα κ.λπ. του αμπελιού του (σπάνια παίρναμε καλό βαθμό από μέρους του, οι νέοι, ερασιτέχνες συνταξιούχοι, αμπελουργοί, στις αντίστοιχες κινήσεις). Οι μεγάλες του ικανότητες περί τα ηλεκτρονικά γενικά, τον βοήθησαν να διακριθεί με τη μεγάλη του προσφορά ως υπάλληλος του ΟΤΕ, έχοντας ως εφόδιο και το πτυχίο του τεχνικού ηλεκτρονικού του ΕΥΚΛΕΙΔΗ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη θα πρέπει να τονισθεί η υπέροχη οικογένεια του, που δημιούργησε. Μετά από καιρό βρήκα τη δύναμη να πω τα πιο πάνω. Σίγουρα είναι πολύ λίγα.

Φεύγοντας ο Θανάσης πήρε πολλά ψυχικά κομμάτια μας, τόσα, που θέλουμε, δεν θέλουμε θα τον σκεπτόμαστε διαρκώς, θα τον έχουμε παρόντα σε κάθε εκδήλωση στο Μουζάκι του, στο Μουζάκι μας.

Thanasis Thanos
ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

 

 




Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Άρση απαγόρευσης κυνηγίου στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Μουζακίου