Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μνημείο πεσόντων ΕΡΤ ή αλλιώς μνημείο προπαγάνδας!!!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρου, Δημοτικής Συμβούλου Δήμου Μουζακίου
Μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι ένα από τα «κομβικά» γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι και το μνημείο των «πεσόντων» της ΕΡΤ! Ένα γεγονός που σχολιάστηκε πολυποίκιλα, περισσότερο με φαιδρότητα και τρολάρισμα η αλήθεια είναι, αλλά δυστυχώς αποτελεί ένα ακόμη δείγμα του άκρατου λαϊκισμού της αριστερής κυβέρνησης, στην προσπάθειά της να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα σοβαρά προβλήματα, να απευθυνθεί στο συναίσθημά του, να διχάσει την κοινή γνώμη πλάθοντας παραμύθια με φανταστικούς ήρωες και άγνωστους πεσόντες!!!

Τραγελαφική ήταν και η ρητορική του Προέδρου της ΕΡΤ, του αξιόλογου κατά τ’ άλλα μουσικού Διονύση Τσακνή, που παρομοίωσε τους ανθρώπους που από φυσικά αίτια έφυγαν από τη ζωή μετά το κλείσιμο της  ΕΡΤ με το Πολυτεχνείο και τα τανκς! Ο παραλληλισμός αυτός αποτέλεσε τουλάχιστον ύβρι όχι μόνο απέναντι σε εκείνους που στο διάβα της ιστορίας πραγματικά θυσίασαν τη ζωή τους  για την ελευθερία  και τη δημοκρατία μας, είτε μαχόμενοι σε εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, είτε αντιστεκόμενοι σε φασιστικά καθεστώτα αλλά και ύβρι απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στο δρόμο εξαθλιωμένοι, άνεργοι και αβέβαιοι, επειδή οι επιχειρήσεις που εργάζονταν έβαλαν λουκέτα, εξαιτίας της λαίλαπας της οικονομικής κρίσης.

Στην ΕΡΤ δεν μπήκαν τανκς, δε χύθηκε αίμα. Προσπάθεια εξυγίανσης έγινε, ίσως όχι με τον πιο πρέποντα και κομψό τρόπο. Και σαν μην έφτανε η σύγκριση αυτή του Τσακνή, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο άλλοτε επαναστάτης του «γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον…», με ένα φασιστικό και προκλητικό τρόπο, παράταιρο στο αξίωμά του, απαίτησε από παρευρισκόμενη που διαμαρτυρόταν να βγάλει το σκασμό, επιτατικά και αυταρχικά, αγνοώντας αβρότητες και κανόνες ευγένειας! Πρωτόγνωρες και πρωτόγονες συμπεριφορές από ανθρώπους που στο όνομα της δήθεν αριστεροσύνης τους και της δήθεν αντισυμβατικότητάς τους χτίσανε καριέρες και αποτέλεσαν πρότυπα για πολλούς από μας στα φοιτητικά μας χρόνια!

Το «μνημείο της ΕΡΤ» υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Αλλά αυτό δεν είναι το αφήγημα και η στρατηγική της σημερινής αριστερής κυβέρνησης; Να φλομώνει τον κόσμο με παραμύθια, να τρέφει το τέρας του λαϊκισμού με ατάκες, με φτηνά συνθήματα, με κραυγές και κάγκελα, να στοχεύει στο συναίσθημα και όχι στον ορθολογισμό. Δυστυχώς ζούμε στη χώρα του υπαρκτού…σουρεαλισμού και λαϊκισμού. Φρονώ πως δε μας αξίζει. Χρειάζεται επιτακτική αλλαγή πολιτικού πολιτισμού και νοοτροπίας. Είναι ανάγκη να μεταβούμε στην Ελλάδα της αξιοκρατίας, των μεταρρυθμίσεων, του φιλελευθερισμού, της ανάπτυξης, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, των επενδύσεων. Και αυτά δεν τα εγγυάται η σημερινή κυβέρνηση.




Total
0
Shares
Previous Article

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Βιώσιμο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Next Article

Το νερό Θεόνη παρόν στην εκδήλωση «τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας»

Related Posts